Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Ford може продати свою долю корпорації Mazda

У кількох японських виданнях з’явилися вісті про те, що Ford Motor Company, який нині день володіє 33,4% акцій компанії Mazda Motor Corporation, готовий продати свій контрольний пакет, щоб покращити свій, майже кризовий, фінансовий стан.

Видання Nikkei пише, що Ford бажає продати 20% від загального пакету Mazda, зберігши тісні зв’язки в галузі управління і виробництва. Одним з потенційних покупців є індійський концерн Tata, який не так давно придбав Jaguar і Land Rover, що раніше належали саме Ford. Цією пропозицією також зацікавилася японська торговельна компанія Sumitomo Corporation. Mazda є привабливим «товаром», оскільки торік автовиробник заробив рекордні 1,55 млрд доларів, продавши більш як 1 363 000 автомобілів у всьому світі..

Кілька моделей Ford і Mazda має багато спільного — Mazda2 і Mazda3. Наприклад, вони побудовані на платформах нового Ford Fiesta і європейського Focus, відповідно. Представники обох компаній заявили, що їхні стосунки не змінилися і жодного рішення про продаж не було.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com