Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Новий Sorento і компактний мінівен «YN»

В 2009 році модельний ряд Kia поповнять позашляховик Kia Sorento наступного покоління і абсолютно новий компактний мінівен під робочою назвою «YN», пише британське видання Autocar.

Новий Sorento, прототипи якого не раз знімали фотографи, повинен вийти на ринок в середині наступного року після прем’єри на автосалоні в Женеві, який відкриється в березні. Кузов автомобіля зроблять безрамним, на відміну від каркасної конструкції нинішньої моделі. Будувати позашляховик будуть в США, хоча не виключено, що автовиробник вирішить збирати європейські вер­сії безпосередньо в Кореї. Запропонують модель як в пяти-, так і в семимісній версіях. Інсайдери пові­домляють, що дизайн нового Sorento сильно відрізнятиметься від нинішнього. Очікується, що модель успадкує деякі риси концепту Kia Knd-4, який представили навесні минулого року на автосалоні в Сеулі. Зміняться і габарити — автомобіль стане на 80 мм довшим і трохи нижчим. Kia обіцяє зробити салон просторнішим і якіснішим. За інформацією Autocar, для позашляховика компанія запропонує 2,2-літровий бензиновий двигун або два дизелі на вибір. Найпотуж­ніший 185-сильний мотор вперше підключать до шестишвидкісної коробки передач. Motor Authority вважає, що Sorento отримає 2,4-літровий чотирициліндровий двигун Theta, 2,7-літровий V6 Mu і 3,8-літровий шестициліндровий агрегат Lambda. Додатково до бензинових двигунів, європейський варіант оснастять 2,5-літровими турбодізелем з системою уприскування Common Rail. Що стосується нового мінівена, то його дебют відбудеться в кінці 2009 року. Деталей про даний проект дуже мало. Відомо, що автомобіль, в основі якого лежить платформа Kia Soul і Hyundai i20, повинен вироблятися в Чехії. Kia хоче зробити привабливий MPV, який би вигравав в дизайні і оформленні інтер’єру у своїх потенційних конкурентів, таких як Opel Meriva, маючи схожу універсальність.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com