Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

МВФ дає нам кредит

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) і українські власті домовилися про кредит stand-by строком на 24 місяці на суму SDR 11 млрд. (близько $16,5 млрд) для підтримки антикризової програми.

Як мовиться в прес-релізі МВФ в неділю, відповідну заяву зробив керуючий директор МВФ Домінік Стросс-Кан. Як наголошується в повідомленні, досягнута угода підлягає затвердженню Радою директорів МВФ, який розгляне це питання після внесення необхідних змін до українського банківське законодавство. Згідно з повідомленням, Україна розробила пакет заходів по підтримці платіжного балансу в умовах колапсу цін на сталь і міжнародної фінансової кризи, яка привела до проблем для української фінансової системи. Як наголошується в повідомленні, програма українських властей направлена на збереження економічної і фінансової стабільності шляхом надання ліквідності фінансовому сектору і дозволи інших проблем, згладжуючи вплив зовнішніх шоків і зменшуючи інфляцію. Одночасно програма повинна запобігти глибокому падінню виробництва, розширивши можливості домашніх господарств і корпорацій. Д.Стросс-Кан підкреслив, що об’єм цієї програми еквівалентний 800% української квоти в МВФ, що свідчить про високу готовність Фонду підтримати ключові заходи, направлені на збереження довіри і економічної, фінансової стабільності.

 

Інтерфакс-Україна

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com