Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Ціна на газ зросте

Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) прийняла рішення про підвищення цін на газ для населення на 35% з 1 грудня 2008 р.

Про це журналістів повідомив голова комісії Валерій Кальченко, передає РБК-Україна. Він уточнив, що таке рішення було прийняте сьогодні на засіданні комісії у виконання вирішення СНБО, введеного в дію указом Президента України. «Укази Президента не обговорюються, а виконуються», — сказав Кальченко. Згідно з рішенням НКРЕ для першої категорії споживачів (з річним об’ємом вжитку до 2,5 тис. куб. м-код газу) з лічильником вартість газу складе 483 грн/1 тис. куб. м-код, без лічильника — 531 грн/1 тис. куб. м. Для другої категорії (з річним об’ємом вжитку 2,5-6 тис. куб. м-код газу) з лічильником — 732 грн/1 тис. куб. м-код, без лічильника — 805 грн/1 тис. куб. м. Для третин категорії (з річним об’ємом вжитку 6-12 тис. куб. м-код газу) з лічильником — 1498 грн/1 тис. куб. м-код, без лічильника — 1648 грн/1 тис. куб. м. Для четвертої категорії (з річним об’ємом вжитку понад 12 тис. куб. м-код газу) з лічильником — 1790 грн/1 тис. куб. м-код, без лічильника — 1968 грн/1 тис. куб. м. Кальченко відзначив, що вирішення СНБО передбачало підвищення цін на газ для населення до економічно обгрунтованого рівня. «В цьому випадку ціна на газ для населення підвищилася б в 3,8 разу. Ми вважаємо таке підвищення дуже чутливим для основної категорії споживачів. Тому було прийнято рішення про поступове підвищення цін, з початку на 35%», — сказав Кальченко. Він також підкреслив, що це дозволить виконати основну вимогу Президента — про фінансову стабілізацію положення НАК «Нафтогаз України». Кажучи про засоби, які компанія отримає в результаті підвищення цін, Кальченко сказав: «Я б не говорив про якісь додаткові фінансові ресурси для компанії. Це просто дозволить зробити її роботу беззбиткової». Кальченко також повідомив, що на засіданні СНБО прем’єр-міністр Юлія Тимошенко голосувала проти прийняття такого рішення, і надалі Кабмін і Мінпаленерго також заперечували проти підвищення ціни на газ для населення. «Їх пропозиція полягала в тому, щоб залишити все як є», — сказав він.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com