Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Перша жінка-суддя

Перша жінка-суддя приступила до виконання своїх обов’язків в Єгипті. 34-річна мусульманка Амаль Сулейман Афіфі вперше в історії Країни пірамід отримала право бути маазуною — представником каді (судді), уповноваженим реєструвати шлюби відповідно до шаріату в місті Заказік однойменній провінції в дельті Нілу.

Дозвіл, попри запеклі протести багатьох релігійних діячів, був прийнятий ще більше року тому. Проте тільки в кінці минулого вересня міністр юстиції АРЄ Мамдух Мараї схвалив призначення жінки на пост судді, повідомляє ИТАР—ТАСС.

Афіфі — мати трьох дітей, має диплом і вчений ступінь з юриспруденції і криміналістики. Обійшовши 10 претендентів-чоловіків, вона продовжила справу свого батька. У її завдання входить підписання свідоцтв про шлюб і санкціонування документів на розлучення.

При цьому їй також необхідно буде читати аяти з Корану на відповідних церемоніях, що до останнього моменту вважалося виключно прерогативою сильних світу цього. Її першою справою стало одруження молодої пари в мечеті. Подивитися на небачене явище зібралися сотні чоловіків.

Її призначення сімейним суддею було зустрінуте люттю і протистоянням багатьох юристів і представників консервативних кіл релігійних організацій.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com