Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Студенти МАУП — активні учасники акцій вшанування пам’яті жертвам голодомору

Страшне число у нелюдській напрузі пропалює світи до глибини: у тридцять три розіп’ято Ісуса.

У тридцять третім на земному прузі розіп’ято мільйони без вини.
Борис Олійник

Масова загибель величезної кількості людей від голодної смерті за тоталітарного ладу в ідеалі виявляється всього-на-всього крайнім вираженням політики упокорювання примусом до недоїдання і голодування, життя в обріз з метою досягнення безумовного послуху тоталітарному режимові та беззастережного управління підвладними. Така «політика живота» у комуністичній теократії велася диференційовано щодо всіх без винятку верств населення, послаблюючись або посилюючись у кожному конкретному разі з відповідною політичною, конкретно-економічною тощо метою і набуваючи форм геноциду в голодоморні роки.

 Донедавна, мало хто знав подробиці подій, які відбувалися в часи голодомору і основні причини тяжкого життя людей у далеких 32-33-х роках.

У цьому році виповнюється 75 років із дня трагедії історії ХХ ст. Напевно, кожна родина має близьку людину, яка загинула у часи голодомору, або була свідком цієї страшної трагедії. За рік трагедія забрала життя більше 10 млн. безневинних українців.

МАУП приділяє значну увагу визнанню на державному та міжнародному рівні голодомору як геноциду України. Міжрегіональна Академія управління персоналом — заклад, який одним із перших підняв питання голодомору. У листопаді 2002 року була проведена перша міжнародна наукова конференція, яка була присвячена голодомору «Голодомор 1932-1933 років як величезна трагедія українського народу». Саме на цій конференції було висвітлено об’єктивну правду про голодомор. Учасники конференції звернулись з проханням до Верховної Ради та ООН в яких висувалася вимога визнати голодомор геноцидом народу і притягнути винних до відповідальності. У 2002 році це було вперше, оскільки ані на державному рівні, ані Верховна Раде не визнавала голодомор геноцидом, тільки деякі вчені говорили, що голодомор був на Україні, але ніяких підсумків, документів тоді не оприлюднювали. Починаючи з 2002 року в Академії пройшло 6 таких наукових конференцій, на які з’їжджалися науковці з усього світу, які займаються проблемами голодомору. Кожного року готувались видання друкованих матеріалів конференції. Академія займається цим питанням серйозно, студенти — активні учасники конференцій.

В цьому році будуть проводитися різноманітні заходи присвячені 75-й річниці голодомору в Україні. Небайдужі студенти МАУП вже вкотре стали активними учасниками заходів щодо вшанування пам’яті жертв голодомору. Вчора студенти МАУП стали учасниками акції в голосіївському районі. В с. Чапаївка буде відкриватися знак пам’яті жертвам голодомору на кладовищі. 15 листопада вперше буде проходити Всеукраїнська акція «33 хвилини» — поминальна місія присвячена річниці голодомору на Михайлівській площі. 21 листопада — день пам’яті жертв голодомору відзначається в Академії вцілому. Цей день почнеться з уроку пам’яті — спогади про ці трагічні сторінки життя людства. Студентам буде надана честь покласти квіти біля пам’ятника на Михайлівській площі. В Академії ж є свій пам’ятник жертвам голодомору. Крім того, в Академії, традиційно проходить виставка видань стосовно голодомору, фонд меморіал завжди надає документальні матеріали, студенти можуть побачити виставку. Студенти всіх підрозділів, починаючи з дитячого садка закінчуючи вищим навчальним закладом будуть приймати участь у цих заходах. Відбудеться трансляція фільму. Всі заходи закінчаться 22 листопада президентською акцією «Запали свічку», яка відбудеться на Михайлівській площі.

Головне, щоб студенти не просто знайомилися з трагічними сторінками нашої історії, не просто споглядали, дивилися, а розуміли ті страждання, яких зазнали наші предки.

Щоб кожен студент Академії чітко сформулював для себе такі основні питання і знав на них відповідь: чому сталася трагедія, хто винуватець таких подій і якими є наслідки для всього людства. Всі повинні знати правду про той страшний період нашої історії, щоб в майбутньому ніколи не сталося подібних випадків.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com