Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

General Motors ЗУпиняє завод Opel у Польщі

Автомобільний концерн General Motors припиняє роботу на заводі Opel у місті Глівіч на півдні Польщі у зв’язку із падінням попиту на автомобілі.

Завод не працюватиме протягом 14 днів у листопаді й грудні 2008. За підрахунками експертів, це повинно трохи покрити зниження продажів Opel у Західній Європі, що із липня по вересень 2008 склало 10,6%.

Завод у Глівічі відкритий у 1998 році. На ньому виробляються машини Opel Astra і Opel Zafіra. Загальна кількість робітників заводу становить близько 3 тис. осіб.

Нагадаємо, що на початку цього місяця General Motors уже двічі повідомляв про скорочення спів­робітників на своїх під­приємствах. На такий крок компанія змушена піти у зв’язку із світовою кризою ліквідності й падінням продажів. Усього із підпри­ємств General Mo­tors планується звіль­нити 5,5 тис. співробітників.

Відомо, що обсяг продажів General Motors за 9 місяців 2008 року знизився на 5,8% і склав 6,7 млн автомобілів. При цьому в ІІІ кварталі 2008 обсяг продажів знизився на 11,4% у порівнянні з ІІІ кварталом 2007 — до 2,1 млн автомобілів. Основною причиною зниження обсягу продажів за минулі 9 місяців стала нестабільна економічна ситуація в США й Західній Європі.

Автоконцерн General Motors випускає вантажні й пасажирські автомобілі у 33 країнах. Компанія продає автомобілі під брендами Buіck, Cadіllac, Chevrolet, GMC, GM Daewoo, Holden, Hummer, Opel, Pontіac, Saab, Saturn і Vauxhall. У цей час у 7 європейських країнах працюють 10 виробничих і складальних заводів GM.

Нагадаємо, американський автогігант Ge­neral Motors повідомляє про можливе банкрутство, збитки компанії в ІІІ кварталі 2008 року склали $4,2 млрд.

Раніше повідомлялося, що акції General Motors звалилися до мінімуму із 1946 року.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com