Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Українці скуповують зброю

Українці бояться повторення бандитських 1990-х і скуповують зброю У зв’язку з кризою українці почали активно скуповувати ножі, газові балончики і зброю. Підвищений попит мають не зовсім легальні німецькі і турецькі пістолети.

Спочатку, інформація про масове озброєння поступила в редакцію з Маріуполя. Але, за словами директора однієї із столичних мереж збройових магазинів Владимира Литвинова, аналогічна ситуація і в інших регіонах. «Хвиля озброєнь відчувається і в Луганській області і в інших. У моїх магазинах активно розкуповуються газові балончики, ножі Gerber Myth E-Z Open та інших конструкцій, мисливська зброя зі всіма необхідними документами. При цьому на полицях залежується сертифікована українська зброя під дозвіл. Наскільки мені відомо, конкуренцію йому складає несертифіковану німецьку зброю», — говорить зброяр.

Як розповів один з «сірих» продавців зброї, найбільший попит має німецький RG-88 (до 300 доларів), а також турецькі пістолети. «До нас їх привозять, переробляють під стрілянину гумовими кулями і продають за демократичнішою ціною (від 200 доларів). Вже другий тиждень працюємо по запису — черга», — говорить торговець.

Правоохранітелі ж заперечують, що криміногенна обстановка погіршала (хоча навіть в Києві за даними МВС удвічі зросла кількість квартирних крадіжок. — Ред.), а люди озброюються. «Це все паніка, що штучно нагнітається. У нас немає даних про різке зростання кількості виданих дозволів», — заявив начальник ЦОС МВС Донецької області Ігор Демін.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com