Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Янукович отримає митницю і податкову?

Кабмін почав готувати перелік посад, якими він має намір поділитися з Партією регіонів у випадку створення нової парламентської коаліції.

Про це пише «Комерсант-Україна» з посиланням на свої джерела.

Так, за даними видання, минулого тижня глава ДПАУ Сергій Буряк і глава Держмитниці Валерій Хорошковський, що керують фіскальними відомствами з 24 грудня минулого року, написали заяви про відхід без дати.

За словами співрозмовника в керівництві податкового відомства, обидві заяви знаходяться в прем’єр-міністра Юлії Тимошенко і можуть бути задоволені у випадку створення парламентської коаліції БЮТ і Партії регіонів.

У приймальні глави податкової з ним з’єднати відмовилися, пославшись на його зайнятість. Прес-служба офіційний запит не прокоментувала, а прес-секретар адміністрації Тамара Куцай на дзвінки на мобільний телефон не відповідала. Прес-секретар прем’єра Марина Сорока інформацією про подачу заяв не володіла.

У Партії регіонів розповіли, що будуть готові обговорювати кадрові питання після обрання голови Верховної Ради й узгодження спільної антикризової програми.

За інформацією співрозмовника видання, зараз є три кандидатури на цю посаду: Федір Ярошенко, що є заступником глави ДПАУ, а в 2004-2005 роках керував її центральним апаратом, Вадим Копилов (у 2006-2007 роках був першим заступником міністра фінансів в уряді Віктора Януковича) і Анатолій Брезвін (глава ДПАУ в 2006-2007 роках).

Утім, на думку експертів, якщо коаліція буде створена, а Юлія Тимошенко залишиться главою уряду, конфліктних ситуацій з керівниками фіскальних відомств — представниками ПР — їй не уникнути.

«Занадто різні стилі керування — у прем’єра Тимошенко адміністративний метод переважає більшою мірою»,– говорить аналітик Бюро економічних і соціальних досліджень Владислав Комаров.

 

Українська правда

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com