Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Японці читатимуть думки

Державний інститут інформації та комунікаційних технологій (National Institute of Information and Communications Technology NICT) та Університет міста Осака уклали угоду про спільні дослідження для створення найдосконалішої в світі технології прочитання інформації та образів, що виникають у людському мозку.

Спільні дослідження повинні привести до створення вже через три роки самої передової технології для дешифрування образів, почуттів і відчуттів, що виникають в головному мозку.

У розробці візьмуть участь 150 науковців з обох інститутів, приміщення та наукову базу виділить Університет міста Осака.

За допомогою нової технології стане можливою невербальна передача думок і почуттів людини у вигляді зорових або графічних образів

Очікується, що за допомогою нової технології стане можливою невербальна передача ідей і почуттів людини у вигляді зорових або графічних образів. Розшифровка відчуттів людини зможе, наприклад, передати інформацію про те, що людині стало холодно безпосередньо на зчитувальні пристрої кондиціонера і той автоматично підвищить температуру в кімнаті.

Нова технологія може бути застосована для полегшення зв’язку із зовнішнім світом частково або повністю паралізованих хворих з порушеннями функцій мови та спрощення догляду за ними.

Нагадаємо, нещодавно японські вчені розробили спосіб бачити думки і сни людини.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com