Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Жертви і переможці

Газова координаційна група Європейського Союзу вважає, що в результаті газової кризи найбільше постраждала Болгарія.

Такого висновку група дійшла за підсумками свого засідання у понеділок, повідомляє УНІАН.

Згідно з висновками групи, злагоджена робота газових компаній дала можливість успішно впоратися із ситуацією, що була спричинена припиненням поставок російського газу, практично в усіх країнах-членах ЄС.

При цьому найбільше від газової кризи постраждала Болгарія, однак зараз обговорюється можливість постачання газу до цієї країни з Греції.

Координаційна група привітала дії компаній, які дозволили забезпечити поставки газу практично до всіх постраждалих країн.

Зокрема, перехід на роботу у реверсному режимі словацького газопроводу для постачання газу з Німеччини через Чехію, збільшення підняття газу з підземних газових сховищ в Угорщині, яка надала допомогу Сербії, збільшення власного видобутку газу в ЄС, використання скрапленого газу в Греції та Бельгії.

Група також дійшла висновку, що за умови збереження нинішньої температури повітря всі країни-члени ЄС, крім Болгарії, можуть бути достатньою мірою забезпечені газом.

В ході засідання групи комісар ЄС з питань енергетики повідомив про намір направити двох генеральних директорів з Директорату «Енергетика» Єврокомісії до Болгарії, Словаччини та балканських країн з метою вивчення ситуації, викликаної відсутністю російського газу, на місцях.

Єврокомісія також висловила вдячність Норвегії, Алжиру та Лівії, які в період російсько-української кризи продовжували стабільно постачати газ і навіть збільшили обсяг поставок.

Газова координаційна група не призначила чергової дати свого засідання.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com