Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Світ проти піратства

На засіданні південнокорейського кабінету міністрів під головуванням президента Лі Мен Бака схвалено план уряду направити бойовий корабель до берегів Сомалі для захисту міжнародного морського судноплавства від піратів, пише сьогодні NEWSru.com.

На борту есмінця, який відправиться в Аденську затоку, перебуватиме 310 військовослужбовців, швидше за все, морських піхотинців.

У 2008 році на жвавих морських шляхах східного і північного узбережжя Сомалі зареєстровано понад 100 піратських нападів.

Тому 10 листопада Європейський союз затвердив рішення щодо проведення першої за свою історію військово-морської операції, яку направлено проти піратів у районі узбережжя Сомалі. «Атланта» стартувала 8 грудня минулого року.

А 15 січня відбулося першее засідання Міжнародної контактної групи (МКГ) з боротьби з піратством в Сомалі. Де було ухвалено рішення подолати піратство до кінця 2009 року.

Нагадаємо, що в полоні у піратів продовжує знаходитися і українське судно «Фаїна». Суховантаж, на борту якого знаходиться 33 українських танки Т-72, а також легкі зенітні установки, гранатомети і боєприпаси, у водах Сомалі 25 вересня захопили пірати. Вони одразу ж почали вимагати викуп, сума якого варіювалася від 35 до 5 млн доларів.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com