Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Втеча мігрантів

Cотні нелегальних мігрантів втекли з переповненого центру тимчасового утримання біженців на італійському острові Лампедуза.

За оцінками, кількість втікачів сягає від 500 до понад 1000 людей.

За словами мера острова, втікачі вирвалися з центру, виламавши браму, і провели демонстрацію в центрі міста проти нової політики уряду утримувати їх на Лампедузі, поки їх прохання про надання притулку розглядається.

Мешканці міста також провели акцію протесту проти планів збудувати на острові ще один центр утримання біженців.

Раніше агенція ООН з питань біженців публічно скритикувала Італію, висловивши глибоке занепокоєння умовами, у яких прохачів притулку утримують на італійському острові Лампедуза.

У заяві, оприлюдненій у Женеві, агенція ООН стверджувала, що майже 2000 людей утримуються у центрі, розрахованому лише на 850 осіб, і що багато біженців змушені спати просто неба і захищаються від негоди лише під пластиковою плівкою.

Італійський острів Лампедуза є традиційним пунктом прибуття прохачів притулку з Африки.

До початку цього року агенція ООН з питань біженців вважала умови на острові задовільними.

Людей часто рятували з човнів перемитників і доправляли до центру на Лампедузі перед тим, як відправляти їх до інших центрів Італії, де розглядалися їхні справи.

Але згідно з новими цьогорічними регуляціями італійського уряду, всі прибульці повинні залишатися на Лампедузі, доки не буде винесено рішення у їхній справі.

Через це гуманітарна ситуація на острові стала надзвичайно складною і перенаселення центру для біженців ускладнює роботу ООН та інших агенцій.

ООН закликає італійський уряд до негайних кроків задля покращення утримуваних на Лампедузі людей.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com