Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Масштабної операції не буде

Тим часом ізраїльські ВВС провели новий обстріл сектора Газа, в результаті був знищений один палестинський радикал, ще двоє отримали поранення. В Рафасі на кордоні з Єгиптом літак випустив ракету по машині з активістами угрупування «Бригади Насера Салах-ед-Діна», що відноситься до «Комітетів народного опору».

Як заявили ізраїльські військові представники, метою атаки була група бойовиків, що обстріляли єврейську державу з мінометів. У відповідь на вбивство одного зі своїх прихильників «Бригада» запустила ще п’ять мінометних снарядів по прикордонному переходу «Керем-Шалом» («Керем Абу Салем»). Також у понеділок ізраїльські військовослужбовці застрелили палестинця і ранили ще чотирьох у місті Хеврон на Західному березі Йордану. Згідно із заявою командування, солдати відкрили вогонь у відповідь по автомобілю з бойовиками, що обстріляли їх.

За останні два дні палестинські радикали випустили близько 20 мінометних снарядів і ракет за прикордонними населеними пунктами. Легкі поранення отримало троє ізраїльтян — два солдати і мирний житель. У відповідь ізраїльські ВВС розбомбили декілька цілей в секторі, зокрема чотири прикордонні тунелі і поліцейський пост ХАМАСу.

У неділю прем’єр-міністр Ізраїлю Ольмерт пригрозив «жорстокою і непропорційною» відповіддю палестинським угрупуванням у випадку, якщо вони продовжать обстріл південних районів країни.

У той же час в понеділок міністр оборони Ехуд Барак заявив, що Ізраїль на даному етапі не має наміру відновлювати масштабну операцію проти ХАМАСа в секторі Газа, а бомбардування, що проводяться, Гази — і є сама непропорційна відповідь терору.

Нагадаємо, що протягом трьох тижнів в секторі Гази тривала операція Ізраїлю: вона почалася 27 грудня 2008 року й обмежувалася повітряними бомбардуваннями до 3 січня, коли військовослужбовці ізраїльської армії перейшли кордон і вторглися до анклаву.

Пізно ввечері 17 січня Ізраїль в односторонньому порядку припинив бойові дії в секторі Гази, завершивши тритижневу операцію, яка забрала життя 1,3 тисяч палестинців і 13 ізраїльтян.

У середині наступного дня ХАМАС разом з іншими палестинськими угрупуваннями оголосили про припинення вогню.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com