Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Транспортні проекти столиці

Як стало відомо, влада Києва має намір заморозити будівництво практично всіх нових транспортних проектів, початок яких було заплановано на 2009 рік.

Крім того, через недостатнє фінансування може залишитися незавершеним будівництво вже початих масштабних проектів — реконструкція Московської площі і спорудження метро на Теремки, повідомляє газета “Ділова столиця”. Також на 2009 рік намічалося почати роботи по реалізації таких проектів, як зведення розв’язок на Поштовій площі, проспекті Возз’єднання (біля лівобережного з’їзду з моста Патона), Ленінградській і Харківській площах, Привокзальній площі Дарницького вокзалу, а також реконструкцію Жулянського і Шулявського шляхопроводів.

По попередніх оцінках чиновників, від деяких проектів доведеться взагалі відмовитися і ще частину законсервувати до кращих часів. Як розповіли ДС в Головному управлінні транспорту КДА, щоб реалізувати всі ці програми, на транспортні цілі міста в бюджеті 2009 року необхідно передбачити близько 7 млрд. грн. Біля третини цих засобів планувалося направити на будівництво підземки, придбання рухомого складу для неї, поточний ремонт дороги, закупівлю і ремонт наземного комунального транспорту, компенсацію різниці в тарифах на проїзд КП “Київський метрополітен” і “Київпастрансу” і тому подібне І лише гроші, що залишилися, передбачалося пустити на зведення нових розв’язок.

“Ми подали заявку в Головне фінансове управління на цю суму. Але нам відповіли, що більше 4 млрд. грн. навряд чи отримаємо”, — сказав перший заступник начальника ДУ транспорту і зв’язку Василь Шпилястий. На останньому засіданні транспортної комісії міськради встало питання про визначення пріоритетів. На думку депутатів, насамперед необхідно завершити як мінімум наполовину реалізовані проекти реконструкції Московської площі, розв’язки біля нового Гаванського моста і будівництва трьох станцій Куренівсько-червоноармійської лінії метро у бік Теремків. На дані цілі знадобиться близько 2 млрд. грн., а це якраз половина всього транспортного бюджету на нинішній рік. Залишившісь 2 млрд. підуть на закупівлю нових вагонів для підземного і наземного транспорту, поточний ремонт доріг, спорудження метро на Троєщину.

Втім, заступник директора КП Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд Микола Васильцов заявив, що згідно проекту Програми соціально-економічного і культурного розвитку на 2009 рік озвучених засобів цілком вистарчить майже на все, що запланувало місто. “Роботи вестимуться в повному об’ємі і на Ленінградській площі, і на проспекті Возз’єднання. Правда, з Поштовою площею, швидше за все, доведеться трохи почекати, а також дещо скоротити витрати на проектування нових розв’язок”, — повідомив він газеті.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com