Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Фундамент вашої кар’єри

Вибір професії в наш час — досить важливий етап у становленні людини як особистості, оскільки від обраного фаху залежить майбутнє життя людини. Про свій майбутній професійний шлях вихованці школи повинні дбати заздалегідь — виявляти здібності до певних предметів та навички роботи у окремій галузі знань. Якщо ж школяр, по закінченні 9 класу, ладен ступити на сходинку самостійного життя, то таку можливість надасть Економіко-правовий технікум при МАУП, який готує майбутніх менеджерів, юристів, бухгалтерів, фінансистів, програмістів, банківських працівників, управлінців у галузі туристичного та готельного бізнесу. Про організацію навчально-виховного процесу розповів директор ЕПТ при МАУП Анатолій Анатолійович Гомон.

— Коли та за яких умов був створений технікум?

— Приватний навчальний заклад «Економіко-правовий технікум при Міжрегіональній Академії управління персоналом» був створений 30 серпня 2001 року у формі товариства з обмеженою відповідальністю. Засновниками цього закладу була Голосіївська районна рада м. Києва та Міжрегіональна Академія управління персоналом. Зараз до складу економко-правового технікуму при МАУП входять два відділення: Дарницьке, яке функціонує з 2004 року та Святошинське — створене у 2007 році.

— За якими спеціальностями проводиться підготовка молодших спеціалістів у технікумі?

— ЕПТ проводить підготовку молодших спеціалістів на базі 11 класу денної та заочної форми навчання та на базі базової середньої освіти (9 клас).

ЕПТ проводить підготовку за такими спеціальностями з освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст»:

— Соціальна робота — 50 од. (ліцензійний обсяг)

— Бухгалтерський облік — 50 од.

— Організація виробництва — 150 од.

— Правознавство — 125 од.

— Програмування для електронно — обчислювальної техніки і автоматизованих систем — 25 од.

— Експлуатація систем обробки інформації та прийняття рішень — 25 од.

— Організація обслуговування в готелях і туристичних комплексах — 50 од.

Усі спеціальності ліцензовані і акредитовані Міністерством освіти і науки України.

По закінченні навчання видаються державні дипломи з додатком, а також міжнародні дипломи і сертифікати у відповідності до міжнародних угод.

— Яка кількість студентів на сьогодні навчається в технікумі? Чи забезпечені іногородні гуртожитком?

— Станом на 01.02.2009 року в ЕПТ при МАУП навчається понад 1500 студентів. Серед них 1285 — денної форми навчання і 220 заочної форми навчання. В Дарницькому відділенні технікуму навчається — 226 студентів. В Святошинському — 55 студентів. Крім того, в ЕПТ навчається 26 студентів–інвалідів для яких створені всі необхідні умови навчання. Наші студенти — не обов’язково кияни. Тут навчається і чимало жителів регіонів, яких приваблюють одвічні принади Києва: вища якість освіти, можливість престижного працевлаштування, яскраве і незабутнє студентське життя у столичному ВЗО. Їх — більше третини (546 осіб). Це студенти з Київської області, Донеччини, Дніпропетровщини, Сумщини, Криму, Закарпаття, Полісся. Іногородні повністю забезпечені гуртожитком — про це подбала Академія.

- Розкажіть про правила вступу в технікум

Абітурієнти, які отримали базову середню загальну освіту, проходять вступне випробування з української мови (диктант) та спеціалізованих дисциплін за фахом.

Вступні випробовування проводяться у формі диктанту й тестування, оцінюються за 12–бальною системою.

Вступні випробування у формі співбесіди з фахової дисципліни проходять абітурієнти, які мають середній бал свідоцтва про базову середню освіту не нижче 8 балів.

Вступ до ЕПТ передбачає дозарахування в групи 2 курсу на підставі атестату про повну середню освіту (11 класів) і відповідного сертифікату незалежного державного тестування з рівнем оцінювання не нижче 124 балів по кожному з предметів, а також передбачено вступ на заочну форму навчання і за умовами навчального закладу на підставі диплома висококваліфікованого робітника, виданого навчальними закладами професійно–технічної освіти.

- Які викладачі працюють в ЕПТ?

В технікумі працює 48 штатних викладачів, з них мають вищу категорію — 26 чол, першу категорію 8 чол, другу категорію — 11 чол, молоді спеціалісти — 3 чол. Також звання викладач–методист мають — 9 чол., доктор філософії з фахових дисциплін мають — 3 чол. Викладацький штат стабільний — 33 викладачів працюють в даному технікумі вже 5 років, з них 15 викладачів працюють з початку утворення технікуму.

- Де проводиться практика і як влаштовуються випускники.

Виробнича практика студентів проводиться на підприємствах та в організаціях м. Києва. Для організації практики з правознавства організовано подаються дані про студентів-випускників в Державну судову адміністрацію м. Києва, де наказом затверджуються бази проходження практики (судові установи м. Києва). Крім того, наші студенти проходять практику в Київському міському центрі соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді, банк «Форум», ощадний банк України м. Києва, Промінвестбанк, Всеукраїнський акціонерний банк, ВКП «ЕСКО», страхова компанія «Оранта», ТОВ «АР Київська аудиторська група», ТОВ «Амплуа персонал», ПП «Любо світ», ТОВ «МС Клуб», ТОВ «Атланта», банківські установи, видавництва, ТОВ «Економедіа». 80% студентів-випускників технікуму продовжують навчання в вищих навчальних закладах м. Києва.

— Якими досягненнями можуть похизуватися студенти (олімпіади, творчі конкурси, інші проекти) в т. ч. і спортивні.

— Про якісне навчання в технікумі свідчить участь наших студентів в різноманітних конкурсах та олімпіадах. У минулому році 1 місце у Міському конкурсі кращих студентських робіт зайняв Кальченко Максим. Переможцями міського конкурсу рефератів 2008 р. стали: Калюжний Євген, Семерунь Анна, Борисов Олексій та інші. Крім того, студенти ЕПТ при МАУП — справжні знавці рідної мови. Про це свідчать результати VІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика на якому наші вихованці зайняли перші місця.

І, звичайно, якщо говорити про позанавчальне життя закладу, то, окрім численних гучних перемог, про які уже багато сказано, вражає турбота студентів Технікуму про вихованців соціальних розподільників, дитячих будинків та Будинків маляти. Вони постійно організовують акції, готують подарунки, театральні постановки, розважальні програми, а студентка ЕПТ при МАУП Катерина Горбунова стала у минулому році «Волонтером року» (зайняла ІІ місце у м. Києві) .

Якщо проаналізувати минулі два навчальні роки, то досягнень в технікумі набереться чимало. 18 перемог на Всеукраїнських наукових конкурсах і олімпіадах. Одна з кращих у Києві команда з брейн–рингу. Футболісти — чемпіони МАУП і Голосіївського району. Декілька десятків дипломантів (у восьми творчих конкурсах серед студентів району і міста). Володарі титулів «Студент — ерудит» протягом трьох років (у 2007 році — студент Сергій Острик став переможцем міського конкурсу). Студентські красуні МАУП неодноразово отримували дипломи про освіту у Технікумі. Студентське самоврядування у районі здійснюється за їх безпосередньою участю. А у Києві, мабуть, не було жодного молодіжного проекту без участі наших активістів — вони уже знають всіх, та й про них всі знають.

- Що Ви можете сказати про соціальну інфраструктуру закладу?

Для потреб студентів у нас працюють медпункт, бібліотека, читальний зал, тренажерний зал; окрім цього, студенти широко використовують інфраструктуру Академії — адже вона територіально поруч, і значна частина студентів навчається на її базі. Це — магазини ( продовольчий, книжковий), медичний центр, бібліотечний центр, інтернет–кафе, їдальні тощо.

- Розкажіть про плани на майбутнє?

Керівництво технікуму постійно дбає про те, щоб навчально-виховний процес здійснювався відповідно до стандартів освіти та з використанням новітніх технологій. Ми створюємо відповідні умови навчання. У майбутньому плануємо переїхати до нового навчального корпусу. Тому, хочу звернутися до абітурієнтів, які ще повністю не визначились з тим, навчатися їм чи ні в нашому технікумі. Звісно навчатися! Ми радо вітаємо кожного студента, який прийшов у стіни нашого навчального закладу.

Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитися з технікумом 21 лютого на день відкритих дверей. Завжди вам раді.

 

Росмовляла Наталя Василець

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com