Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Відповідатимуть за депозити

За несвоєчасне повернення депозитів НБУ погрожує комбанкам, цитата, «адекватними заходами впливу». Про це йдеться у постанові номер 49 від 5-го лютого, яка посилює контроль за виконанням фінустановами зобов’язань перед вкладниками.

Цим же документом Нацбанк дозволив тимчасово реструктуризувати кредити, надані фізособам, з урахуванням їх фінансового стану. Банкам рекомендовано: у разі потреби продовжити терміни кредитів або зменшити щомісячні платежі до прийнятного рівня; уникати конфлікту інтересів банку та клієнта при реалізації застави; та не застосовувати штрафних санкцій у разі виконання позичальником нових умов повернення позики. Постанова заохочує банки до реструктуризації , зменшуючи обов’язковий обсяг резервування. Василь Горбаль, банкір, член ради Нацбанку: «До­бре, що ця постанова прийнята. Я не кажу, що буквально зразу після виходу цієї постанови це відкриє можливість і у всіх банків буде проведено реструктуризацію, банки я знаю, що проводили і в рамках діючих положень, а так невеличкий люфт це дасть».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com