Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Нема машини — нема проблеми

Щоб позбутись автокредиту, люди організовують викрадення власних автомобілів

Така афера вигідна і клієнту, і банку, натомість страхові компанії ризикують вилетіти у трубу — адже саме вони змушені платити за начебто викрадене авто.

Над тим, як позбутись автокредиту, сьогодні ламають голову тисячі українців — лише за минулий рік у нас придбали понад півмільйона нових машин, причому більшість з них за позичені гроші. Аби вислизнути з кредитного зашморга, люди вдаються навіть до шахрайства.

Як розповів «ВЗ» генеральний директор страхової компанії «Мега-поліс» Олександр Бондар, уже є випадки, коли люди організовують викрадення власних автомобілів, які придбали у кредит. Якщо автомобіль перебуває під заставою, а клієнт бачить, що не може далі сплачувати позику, інспіровує викрадення машини. Якщо страховикам не вдається викрити шахрая, страхова компанія виплачує кошти, за рахунок яких і погашають заборговану суму. Якщо страховка солідна, а кредит уже частково погашений, то ще й клієнту залишиться трохи грошей. А там і начебто викрадену машину можна продати... Банку така афера теж вигідна, адже свої гроші він все одно отримає. У програші залишаються лише страхові компанії, адже у них тепер з грошима негусто. Тому страховики змушені перекваліфіковуватися на слідчих, але довести причетність власника до викрадення не завжди вдається. Доводиться платити.

Натомість людям, які потрапили у ДТП на кредитному автомобілі, не позаздриш — ремонтувати його доведеться за власний кошт. Гроші, які виплатить страхова компанія, банк забирає собі — у рахунок погашення кредиту.

Раніше банки виплачували страхові кошти позичальнику, і лише якщо клієнт невчасно сплачував по кредиту, вносили суму у рахунок погашення кредиту. Тепер забирають гроші, навіть якщо клієнт випереджає графік виплат. Представник страхової компанії «Дедалі» скаржився, що вони перевели 40 тисяч гривень на рахунок одного зі своїх клієнтів, а банк забрав усю суму на погашення кредиту, хоча щомісячні внески у кілька разів менші.

«Це не коректно по відношенню до клієнтів, які вчасно сплачують кредит, хоча, відповідно до договору, саме банк є вигодонабувачем і має право на отримання страхових відшкодувань. Саме тому банки вимагали обов’язкове страхування кредитних автомобілів, — пояснює генеральний директор страхової компанії «Мега-поліс» Олександр Бондар. — Коли стається страховий випадок, страхова компанія зобов’язана скерувати лист у банк з проханням вказати, чи є кредитна заборгованість і куди скеровувати кошти. Якщо клієнт уже сплатив кредит, то гроші отримає він. Якщо розмір страхової суми більший за суму кредиту, яка залишилася, тоді банк віддає клієнту різницю. Коли людина сплачує кредит вчасно, банк мав би перераховувати кошти на рахунок СТО, яка ремонтувала автомобіль. А так людина не матиме за що відремонтувати автомобіль».

Страхові компанії, які займались автострахуваннями, зараз не у найкращій ситуації. Адже саме цим видом страхування часто користуються шахраї (окрім викрадень, інсценізують також аварії). До того ж кількість ДТП за участю застрахованих машин постійно зростає — власники страховок поводяться на дорогах надто впевнено. А з грошима у страхових компаній зараз негусто — банки не те що депозитів не видають, але й поточні рахунки обслуговувати не поспішають.

 

Зіновія ВОРОНОВИЧ

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com