Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Новий проект: Infiniti Essence

Одним з найяскравіших експонатів женевського автосалону, так само як і одним з найяскравіших концептів в історії Infiniti став проект Essence. До речі, з історією бренду він зв’язаний на пряму — двадцятиріччям. Такий подарунок японці зробили самі собі на ювілей, саме собі, а не поклонникам, тому що в серію концепт ніколи не піде. А шкода, адже Essence увібрав кращі технології Nissan, ставши їх концентратом.

Розкішний, дійсно розкішний, кузов капотом приховує гібридний мотор загальною потужністю 592 л.с. Якби машина коли-небудь поїхала по міських вулицях, то їхала б вона на 158 «електричних» силах, а бензиновий двигун — добре відомий V6 об’ємом 3.7 літра від 370z і новою Infiniti M включався б тільки на трасі. Ще одне японське нововведення — системи SCP і BCP, аналогічно мерседесовськой PRE-SAFE, контролюючі положення сусідів по дорозі. Якщо, наприклад, Essence почне перестроювання з ризиком зіткнення, електроніка поверне машину в безпечну позицію за допомогою ESP.

Подарункові концепти не роблять просто красивими, їх, як правило, навантажують філософським сенсом. Так водійське крісло відокремлене від пасажирського кольором — перше чорне, друге — червоне — це традиційне забарвлення японських віталень. Причому сидіння різняться ще і формою, що, можливо, пояснюється іншою традицією — відвіку в Країні висхідного сонця екіпажі знаті мали дизайнерське розділення за гендерною ознакою. До автомобіля додаються дві валізи Луї Віттон, правда, це вже зовсім не японська історія.

Хоч Infiniti і позначили надію Essence на конвеєр як нездійсненну, ми все-таки припускаємо, що концепт тиражуватиметься маленькою серією у кілька десятків автівок. Не вкладати ж пристойні гроші в розробку шоу-кара, який ніколи не виїде на вулицю... З іншого боку, серійне виробництво зажадає ще більших фінансових вливань, а з покупцями у суперкарів зараз, говорять, погано. В змозі ж концепту, Essence прекрасна демонстрація технічних і дизайнерських можливостей Nissan, а так само натяк, до речі, абсолютно офіційний на те, що японці готуються серйозно братися за європейський ринок. Ну як би там не було, все це не відміняє шансу на обмежену, надексклюзивну серію.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com