Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Доступність наркотиків зростає

У зв’язку з економічною кризою міжнародні експерти відзначають падіння цін на наркотики в світі, Європі та Україні зокрема.

Про це заявив експерт Європейської комісії Хенк Хасман на зустрічі представників митних служб країн Чорноморського регіону, яка відбулася в Одесі.

Сьогодні у світі спостерігається тенденція до зниження вартості якісних наркотиків, зокрема, кокаїну, пояснив експерт. За його словами, це пояснюється, в першу чергу, впливом світової економічної кризи і зменшенням обсягів споживання кокаїну в США.

«А тому в Європі сьогодні молоді пропонують наркотики за зниженими цінами. У країнах Західної Європи сьогодні один грам коштує 15-25 євро», — зазначив експерт.

«Якщо ціна має тенденцію до зниження у Західній Європі, то вона повинна впасти й в Україні», — сказав Хасман.

Аташе з питань тероризму та організованої злочинності делегації Єврокомісії в Україні та Білорусі Бернард Богенспергер у свою чергу зазначив, що на сучасному етапі такі латиноамериканські країни, як Парагвай, Колумбія та Еквадор збільшують обсяг виробництва і поставок кокаїну на нелегальні світові ринки. Водночас, за словами експерта, в Афганістані існує тенденція до зменшення виробництва опіуму і на його основі — героїну.

«Але це не означає, що будуть зменшуватися обсяги контрабанди наркотиків — контрабандисти швидко пристосовуються до умов світової економічної кризи, щоб активно пропонувати свій небезпечний товар», — сказав Богенспергер.

Раніше зниження цін на деякі види наркотиків в Україні в умовах кризи також констатували в СБУ.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com