Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

«Візир» визнали поза законом

Прокуратура Криму повстала проти «Візиря», за допомогою якого даішники ось вже який місяць успішно ловлять порушників. «Ми отримували скарги від водіїв і вирішили перевірити, чи законно їх оштрафували. Перевірка показала, що з листопада минулого року по лютий нинішнього за допомогою цього приладу до адміністративної відповідальності безпідставно були притягнені майже півтори тисячі чоловік. Ми не побачили, де саме сталося це порушення, на фото це не було вказано, так що виникають сумніви в цілому, чи було порушення», — повідомила начальник адмінвідділу прокуратури Юлія Льовіна.

За її словами, тим, хто сплатив штраф, гроші з бюджету вже не повернуть, хіба що людина може відсудити їх. У ДАІ Криму з прокуратурою кардинально не згодні. «Візирі» фіксують автомобілі, які перевищують швидкість. А панорамні фото просто не покладені по інструкції!», — повідомив нас представник ДАІ Криму Микола Астапов.

«У ДАІ зараз строго відбраковуються ті фото, щодо яких виникли сумніви і, відповідно, в таких випадках не складаються протоколи на водіїв. Але ефективніше, звичайно, працюють стаціонарні камери, до їх роботи ні у кого зауважень немає», — розповів замначальника Департаменту по зв’язках з громадськістю МВС України Геннадій Гребнев.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com