Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Влада переписує меморандум з МФВ

Україна перепише меморандум з Міжнародним валютним фондом. Цей документ було підписано між сторонами в листопаді 2008 року. У ньому прописувалися умови надання Києву кредиту розмірром 16,5 мільярда доларів. Домовленості про зміну меморандуму було досягнуто вчора на нараді, яку президент Віктор Ющенко провів з прем’єр-міністром, спікером і представниками місії МВФ в Україні.

Як повідомив перший заступник Секретаріату президента Олександр Шлапак, зараз у розпорядженні адміністрації президента знаходиться попередній варіант нового меморандуму. Остаточний текст буде складено і узгоджено протягом найближчих 3-5 днів.

За інформацією газети «Дело», в ньому українська влада частково продублює вимоги щодо збалансування бюджетів НАК «Нафтогаз України» і Пенсійного фонду. Ці законопроекти, разом з антикризовим пакетом, буде внесено на розгляд до Верховної Ради найближчим часом. Крім цього, документ міститиме новий, чітко прописаний механізм рекапіталізації банків. Нині чинний порядок викликав нарікання у Валютного фонду. Нова ж процедура повинна бути розроблена Кабміном і Нацбанком під час консультацій з МВФ.

Шлапак припускає, що в результаті підписання нового меморандуму рішення питання про другий транш може з’явитися вже в десятих числах травня. Крім того, в Секретаріаті не виключають, що Фонд може розглянути можливість надання відразу 2 і 3 траншів. Раніше таке припущення висловила прем’єр Юлія Тимошенко.

Тим часом питання продовження програми МВФ stand-by щодо надання кредиту в 16,5 мільярда доларів все ще під загрозою зриву. «Ми досить істотно просунулися вперед у наших дискусіях», — заявила вчора голов місії МВФ в Україні Джейла Пазарбазіолу. У той же час вона зазначила, що багато в чому рішення Фонду залежатиме від сьогоднішнього голосування у Верховній Раді. На порядку денному — антикризові заходи уряду. Представник опозиції Микола Азаров уже заявив, що Партія регіонів не голосуватиме за антикризові законопроекти, якщо там не буде враховано її вимоги.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com