Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Сенсаційна знахідка у Єгипті

Група єгипетських археологів виявила на пів­день від Каїра некрополь з десятками мумій, які добре збереглися. Вік деяких сягає 4 тисяч років, повідомив у неділю глава Вищої ради у справах старовини Єгипту Захі Хавасс.

За його словами, чотири мумії епохи фараонів 22-ї династії (931-725 років до н.е.), можуть вважатися одними з кращих, будь-коли знайдених у Єгипті.

«У гробницях є також мумії, вік яких перевищує 4 тисячі років, вони належать до періоду Середнього царства (2061-1786 років до н.е.)», — додав глава Вищої ради у справах старовини Єгипту.

Знайдені мумії були загорнуті у льняну тканину і складені в дерев’яні саркофаги, прикрашені бірюзою і позолотою. Археологи виявили у гробницях також 15 зафарбованих похоронних масок, амулети і вироби з кераміки. Поряд з некрополем знайдено залишки похоронного храму.

Примітно, що в некрополісі Саккари на південь від Каїра досить часто робляться нові відкриття, хоча розкопки ведуться вже давно. У лютому цього року єгипетські археологи знайшли ще понад 20 мумій у склепі, якому щонайменше 2600 років.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com