Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Одісея американського капітана

Капітана американського контейнеровоза Річарда Філліпса, якого декілька днів тримали в заручниках сомалійські пірати, звільнено, передає ИТАР-ТАСС з посиланням на Сі-Ен-Ен.

Обставини звільнення Філіпса досі не ясні. За даними телеканалу, капітан зараз перебуває на борту американського військового корабля «Бейнбрідж», який, разом із іншим судами ВМС США, патрулював район дрейфу рятувальної шлюпки.

Раніше за звільнення американського капітана бандити вимагали 2 млн доларів США.

Нагадаємо, що контейнеровоз «Мерск Алабама» під командуванням Філіпса було захоплено морськими розбійниками минулої середи.

Річард Філліпс потрапив в полон за вельми дивних обставин — він опинився в рятувальному човні з піратами, після того, як бандити забралися на борт контейнеровоза, але отримали гідну відсіч з боку екіпажа і були вимушені ретируватися на рятувальній шлюпці.

Четверо піратів з узятим ними в полон Філіпсом, опинившись в човні без палива, дрейфували кілька днів в Індійському океані. Сам контейнеровоз в суботу прибув до кенійського порта Момбаса.

Капітан робив спробу втечі — він стрибнув у воду і швидко поплив у бік американського корабля, який був у межах видимості, проте сомалійці наздогнали його і повернули в човен.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com