Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Мексика підсунула світу свиню

У чеській столиці госпіталізовано троє осіб з підозрою на свинячий грип.

Комплексні обстеження пацієнтів проводять в інфекційних відділеннях лікарень На Мотолі і На Буловці. Ці громадяни нещодавно повернулися з Мексики. У госпіталізованих характерні ознаки грипу. Точний діагноз сподіваються поставити у вівторок. Медики поки що виключають можливість появи «свинячого грипу» в країні.

Крім того, головний санепідемлікар Чехії Міхаель Віт, прогнозуючи розвиток епідеміологічної ситуації, повідомив, що хвороба може з’явитися в республіці «протягом чотирьох-п’яти тижнів». МЗС Чехії рекомендувало громадянам утриматися від поїздок у регіони, де спостерігаються спалахи свинячого грипу.

Три нових випадки зараження свинячим грипом підтверджено в Каліфорнії, що довело загальну кількість захворілих ним у США до 45.

Як повідомили в понеділок ввечері представники Департаменту громадського здоров’я штату, всього в Каліфорнії, таким чином, підтверджено 11 випадків захворювання вірусом A (H1N1), причому 10 з них в округах Сан-Дієго і Імперіал, межують з Мексикою.

Крім того, симптоми свинячого грипу виявлено у шести бельгійців, заявив у понеділок ввечері в інтерв’ю телеканалу RTL-TVi представник міжміністерського комісаріату Бельгії з грипу Даніель Рейндерс.

Керівник комісаріату Марк Ван Ранст повідомив, що мова йде про трьох дорослих і трьох дітей, четверо з яких прибули недавно з Мексики, один — із США і одна жінка — з Аргентини.

За словами Ван Ранста, «їх стан не викликає побоювань, і вони приймають зараз антивірусні препарати». Керівник комісаріату також заявив, що надалі не буде повідомлятися про підозру на свинячий грип, а тільки про підтверджені випадки цього захворювання.

Також британські медики у понеділок підтвердили факт захворювання свинячим грипом двох осіб, повідомляє агентство Рейтер із посиланням на міністерство охорони здоров’я Шотландії.

За даними агентства, хворі знаходяться в госпіталі в містечку Ейрдрі поряд із Глазго. Це стало першим випадком захворювання свинячим грип у Великобританії.

Молодят з Бразилії госпіталізовано з підозрою на свинячий грип після повернення з медового місяця на мексиканському курорті, повідомило в понеділок бразильське інформагентство Естаду.

Подружжя з південно-східного штату Мінас-Жерайс відчуло перші симптоми нездужання одразу після повернення з курортного міста Канкун у Мексиці.

Дев’ятнадцять австралійців госпіталізовано з підозрою на свинячий грип, повідомила міністр охорони здоров’я Австралії Нікола Роксон.

Джерело в Сеулі підтвердило факт смерті громадянина Південної Кореї, який помер від вірусу свинячого грипу.

Про це з посиланням на південнокорейське інформаційне агентство Йонхап повідомляє AFP.

Крім того, в Мексиці, звідки кілька днів тому з’явилися перші повідомлення про захворювання, у списку загиблих, за останніми даними, 149 прізвищ. Більше тисячі шестисот осіб перебувають у лікарнях.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) в понеділок, 27 квітня, підвищила рівень загрози пандемії свинячого грипу із 3 до 4.

 

За матерiалами: BBC

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com