Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Проект на 25 млн

ООН вшанувала 23-і роковини аварії на Чорнобильській АЕС презентацією нового міжнародного проекту вартістю 2,5 млн доларів на науково-обґрунтоване інформування про Чорнобиль, повідомляє представництво ООН в Україні.

Аварія на 4-му енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції сталася 26 квітня 1986 року.

Проект ООН забезпечуватиме першочергові інформаційні потреби людей, які проживають на територіях, що постраждали від наслідків Чорнобильської аварії в Україні, Росії та Білорусі.

В рамках реалізації нового проекту ООН підтримує створення міжнародної науково-інформаційної мережі з питань Чорнобиля.

Основною метою трирічної ініціативи є адаптація і перетворення останньої наукової інформації про наслідки техногенно-екологічної катастрофи на практичні поради з ведення здорового способу життя для населення постраждалих територій.

Діяльність в рамках впровадження нового проекту передбачає розповсюдження інформації через систему освіти, ЗМІ, викладачів, фахівців у сфері медицини і радіології шляхом проведення навчальний семінарів.

Крім того, планується створення інформаційних Інтернет-центрів і підтримка реалізації інфраструктурних громадських ініціатив (проектів) для поліпшення умов проживання, стану здоров’я населення, навколишнього середовища і соціально-економічної сфери.

В Україні діяльність мережі охопить населені пункти на поліських територіях, що належать до 2-ої і 3-ої зон з посиленим контролем по рівню радіаційного забруднення внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, — Київська, Житомирська, Чернігівська та Рівненська області.

Сьогодні, в день роковин катастрофи, президент України Віктор Ющенко взяв участь у поминальному молебні і церемонії покладення квітів до Меморіального кургану «Героям Чорнобиля».

За повідомленням прес-служби президента, в поминальних заходах взяли участь голова Верховної Ради Володимир Литвин, секретар СНБОУ Раїса Богатирьова, міністри Юрій Єхануров і Володимир Шандра, а також інші чиновники, політики, громадські діячі, ліквідатори аварії на ЧАЕС, родичі загиблих.

Після цього Ющенка встановив у Храмі Входу Господнього в Єрусалим (Чорнобильська церква) свічки на згадку про загиблих і про здоров’я живих ліквідаторів катастрофи.

У своєму зверненні з нагоди роковин Чорнобиля президент зазначив, що Україна в сучасних складних умовах повинна виробити новітні економічні і правові механізми державної політики для забезпечення ефективної підтримки громадян, які постраждали в наслідок Чорнобильської катастрофи, перш за все дітей та інвалідів.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com