Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Росіяни облаштовують Абхазію

Російські прикордонники приступили до спільної з абхазькими колегами охорони кордону Абхазії з Грузією.

2 травня та ж сама процедура відбулася на кордоні Південної Осетії та Грузії. Відмінність лише в тому, що у Південній Осетії поки немає своїх прикордонників, пише у вівторок, 5 травня, газета Время новостей.

Спільну охорону кордонів Росією та Абхазією розпочато згідно із двосторонньою угодою від 30 квітня цього року. Підписи під документами поставили в Кремлі президент Росії Дмитро Медведєв і президент Абхазії Сергій Багапш.

Згідно із підписаним договорами, південноосетинська і абхазька сторони до формування органів прикордонної охорони в своїх республіках «в інтересах забезпечення власної безпеки і безпеки Російської Федерації делегують російській стороні повноваження із охорони державного кордону».

Одночасно було підписано міжвідомчі угоди про співпрацю та взаємодію між ФСБ Росії, службою держбезпеки Абхазії і КДБ Південної Осетії. За цими угодами російська сторона зобов’язалася надати допомогу держорганам двох республік у підготовці кадрів та становленні їх прикордонних служб.

Морський кордон продовжують охороняти російські морські прикордонники, які фактично зайнялися цим після початку війни в Південній Осетії у серпні 2008 року.

На думку офіційного Тбілісі, «на окупованих територіях Абхазії і так званої Південної Осетії» зараз сконцентровано до 10 тис. російських військовослужбовців, близько тисячі одиниць бронетехніки.

У російському Генштабі в свою чергу повідомили, що на 4-ій та 7-ій російських базах, які дислоковано відповідно у Південній Осетії і Абхазії, розміщено приблизно по 3700 вій­сько­вослужбовців.

Інфраструктуру баз сформовано ще в березні, зараз триває їх облаштування, яке планується завершити до кінця року. Влітку цього року обидва формування проведуть тактичні навчання із бойової стрільби.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com