Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Шукатимуть у Росії

Служба безпеки України звернеться до Росії із проханням розшукати та передати Україні громадянина Андрія Довганя, який підозрюється у вбивстві одеського студента, активіста молодіжного руху Січ Максима Чайки. Про це сьогодні на прес-конференції у Києві, відповідаючи на запитання журналістів, повідомила начальник прес-центру СБУ Марина Остапенко.

«За останніми отриманими даними, підозрюваний у вбивстві (Чайки) перебуває на території Росії. У зв’язку із чим російській стороні підготовлено відповідний запит щодо розшуку, затримання та передачі Довганя в Україну», — сказала вона. Разом із тим, Остапенко повідомила, що за результатами оперативно-розшукових заходів СБУ підтверджуються версії про організацію вбивства Чайки, зокрема версія про причетність керівника партії «Родина» до фінансування об’єднання Антифа та вбивства студента. За словами Остапенко, спецслужба додатково почала вивчати канали фінансування партії «Родина», особливо ті, що стосуються незаконного надходження коштів з-за кордону. До цих дій залучено можливості фінансових розвідок та спецслужб інших країн. Як повідомлялося, партія «Родина» просить Генеральну прокуратуру перевірити обґрунтованість звинувачень із боку Служби безпеки України щодо причетності її керівника Ігоря Маркова до кримінальних кіл. Один із лідерів Української народної партії Степан Хмара виступив зі зверненням до СБУ, у якому вимагає заборонити діяльність партії «Родина». Розповсюджена деякими ЗМІ інформація про те, що смерть активіста руху «Січ» Максима Чайки настала у наслідок 30-хвилинного запізнення бригади швидкої допомоги, виявилася при перевірці недостовірною.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com