Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Найпопулярніші автомобілі в період кризи

Поки на всьому пострадянському просторі йдуть свята і статистика продажів за квітень все-ще не зібрана, доводиться оперувати заокеанськими цифрами продаж автомобілів. Загальний висновок невтішний: криза продовжується.

Інтересним виявився той факт, що криза вплинула не на всі класи автомобілів. Існує сегмент, продажі якого, всупереч загальним песимістичним настроям, йдуть в гору.
Тепер по-порядку. Не дивно, що продажі автомобілів в США продовжили своє падіння. У квітні продано автомобілів на 37,4% менше, ніж в тому ж місяці рік тому. Проте, ситуація на автомобільному ринку в квітні покращала в порівнянні з попередніми місяцями 2009 року, хоч би тому, що почався традиційний сезон високих продаж.

Викликає здивування те, що, не дивлячись на всю державну агітацію на користь гібридів і економічних малолітражних автомобілів, американці, як завжди, віддають перевагу здоровенним пікапам і повнорозмірним седанам. Ford F-series і Chevy Silverado як і раніше домінують на ринку і займають два верхні рядки в списку автомобілів, що найбільше продаються, в США в 2009 році. Найпопулярніший гібрид, Toyota Prius, ледве входить в 20-ку лідерів ринку.

Весь галас навколо гібридів набрав максимальну силу влітку минулого року, коли ціни на бензин категорії Regular (аналог «Аї-92») в США досягли рекордно високих цін — 4,11 долара за галон (близько 8 грн./л.). Але потім все досить швидко повернулося на звичні місця і до кінця 2008 року бензин в США коштував вже звичні для них 1,61 долара за галон (близько 3 грн./л.). Тенденція весни знову позначає поступове зростання цін на паливо і сьогодні середня ціна складає 2,09 долара за галон (приблизно 4 грн./л.). При таких цінах цілком зрозуміла популярність пікапів. Проте, в квітні величезний сюрприз піднесла Honda Accord (американська версія), яка показала найвищий рівень продаж. Honda Accord несподівано «обставила» не тільки заклятого конкурента Toyota Camry, але і два популярні пікапи, зокрема багаторічного лідера продаж Ford F-series. Інша модель Honda теж відрізнилася в квітні: Honda Civic обійшов по продажах свого прямого конкурента Toyota Corolla.

Загальний спад продажів зовсім не зачепив сегмент компактних преміум-кроссоверів. Цей сегмент (американці називають його Crossover Utility Vehicle — CUV) є «найгарячішим» на сьогодні в Штатах і показує в квітні зростання в 18,1%, коли, нагадаємо, весь ринок звалився вниз на 37,4%. Досить не дешеві автомобілі, які добре продаються, показують, що далеко не всіх американців торкнулася економічна криза. Вони готові купувати ті машини, які пропонують одночасно високий рівень оснащення і розкоші, спортивність і можливість подолання легкого бездоріжжя, безпеки на рівні великих позашляховиків але нерозмірно меншу витрату палива.

Land Rover Lr2/freelander. Продано в квітні: 261 шт. Маленький брат знаменитого Range Rover, пропонує власникові хороші поза шляхові можливості і багате оснащення, трохи не  дотягують до старших моделей марки. Основний двигун для ринку США:  шестірка потужністю 230 к.с.

BMW X3. Продано в квітні: 392 шт. Баварські інженери навчили BMW X3 спортивним манерам, він показує чудову реакцію на дію керма. До того ж BMW традиційно володіє довгим списком найрізноманітніших привабливих функцій. Основний двигун для ринку США: 6 циліндровий 260-сильний.

Infiniti EX. Продано в квітні: 538 шт. Новий комфортабельний і найменший позашляховик від Infiniti. Один з найрозкішніших в сегменті. На американському ринку є можливість вибирати між версіями з повним і заднім приводом. Основний двигун для ринку США: V6 потужністю 297 к.с.

Volvo Xc60. Продано в квітні: 723 шт. Найновіший автомобіль в сегменті може повторити успіх на американському ринку своєї старшої моделі Volvo Xc90. Модель Xc60 під­тверджує імідж швед­ського виробника як марки, що приділяє максимальну увагу безпеці. На Volvo Xc60 стандартною функцією є унікальна система запобігання аваріям в умовах міста City Safety. Основний двигун в Штатах: турбонаддувная шестірка потужністю 281 к.с.

Acura RDX. Продано в квітні: 740 шт. Найспортивніший CUV в лінійці Acura. На жаль, наш покупець позбавлений цієї моделі (офіційно), а американці люблять її за сплав нових технологій і повного приводу. У США продається з турбінним 4-циліндровим двигуном потужністю 240 к.с.

Audi Q5. Продано в квітні: 1212 шт. Як і у всіх Audi, Q5 володіє інтер’єром високого класу і довгим списком опцій. Передвстановлені налаштування мало не всіх систем автомобіля дозволяють во­дієві, буквально по натисненню однієї кнопки, міняти характер поведінки автомобіля від ставно-комфортного до агресивно-спортивного. Американці віддають перевагу версії з двигуном V6 і потужністю 265 к.с.

Mercedes-Вenz GLK. Продано в квітні: 1869 шт. Новий Mercedes-Вenz GLK стоїть трохи нижче за M-класу у виробничій лінійці компанії. Невеликий, але виконаний в гострій гранованій і напористій манері з розкішним інтер’єром Mercedes-Вenz GLK є лідером сегменту. Найчастіше він оснащений двигуном V6 потужністю 268 к.с.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com