Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

СЕВАСТОПОЛЬСЬКА ФІЛІЯ МАУП ЯК ОСЕРЕДОК НАУКИ В КРИМУ

Стало доброю традицією кожну весну навчального року проводити в стінах Севастопольської філії МАУП науково-практичні та науково-методичні конференції з запрошенням для участі в них професійних науковців та інтелектуальну еліту міста Севастополя, Криму і України.

Сказати, що Регіональна науково-методична конференція, проведена в стінах Севастопольської філії МАУП 24 квітня 2009 року була плановою, — це означає не сказати головного. Севастопольська філія МАУП в жовтні 2009 року відзначатиме своє 10-ліття на ринку освітніх послуг в Криму. За цей період вона пройшла шлях від невеликого консультаційного центру до філії III-IV рівня акредитації з денною та заочною формою навчання. У її стінах сьогодні працюють кандидати наук, доценти і професори, здатні не лише проводити заняття зі студентами на високому професійному рівні, але розвивати науку і культуру управлінського персоналу своїх вихованців. Ось чому одним з головних пріоритетів директора Анатолія Андрійовича Бурдейного, кандидата технічних наук, професора, — є форми проведення науково-практичних і Регіональних науково-методичних конференцій. Причому науковий колектив Севастопольської філії не боїться важких тем: услід за Міжрегіональною академією управління персоналом, що провела Міжнародну науково-практичну конференцію з кризисних явищ в світовій економіці, 24 квітня 2009 року Севастопольська філія МАУП провела Регіональну науково-методичну конференцію: «Економічна криза в Україні і шляхи її подолання», на яку з’їхалися представники не лише інститутів і філій Севастополя, але і кримське представництво, кому небайдужа доля України. Потрібно віддати належне організаторам конференції — заступнику директора СФ МАУП Коваленко Анатолію Івановичу і завідувачу кафедрою фундаментальних і гуманітарних дисциплін Рюмшину Георгію Михайловичу, які за короткий час зуміли організувати і об’єднати колектив філії академії.

На відкритті конференції Голова оргкомітету Анатолій Андрійович Бурдейний візначив сутність проблеми світової кризи, її особливості в Україні, вплив кризи на систему вищої освіти, відмітив високу активність вчених, професорсько-викладацького складу СФ МАУП та інших представництв і інститутів, а також сказав, що Севастопольська філія завжди, за підсумками конференцій, що проводяться, готує випуск збірок наукових матеріалів. «Шановні колеги, — сказав він, — вітаючи Вас на цій конференції, користуючись нагодою, хочу повідомити, що 28 травня цього ж 2009 року Севастопольська філія МАУП проводитиме ще одну науково-методичну конференцію: «Історія, проблеми і перспективи вищої освіти в Україні». За останні роки Севастопольська філія стала не лише центром високої професійної підготовки студентів, але і центром, де збирається науковий потенціал не лише Регіону й України. Тема нашої конференції об’єднала зусилля всіх учасників в пошуках реального виходу із кризи на рівні Севастопольського регіону».

Тематика конференції показала вельми високий інтерес не лише з боку запрошених гостей, але і своїх викладачів, які підготували цікаві доповіді. Серед них, наприклад, можна відзначити виступи професора А.А.Бурдейного, завідуючого навчальним процесом — С.Є.Погодаєва, доцента СФ МАУП — Г.В.Канигіної, старшого викладача — Є.Ю.Земан, старшого викладача — Д.О.Варфоломєєвої, кандидата технічних наук, доцента Севастопольського Військово-Морського інституту ім. П.С.Нахімова — О.О.Киселева, старшого викладача Українського Морського інституту Г.О.Кисельової, голови відділу статистики в місті Севастополі — Т.М.Кириченко, керівника школи альтернативної психології Я.С.Ібадова з міста Сімферополя — Д.Л.Катаманової, психолога-валеолога школи альтернативної психології Я.С.Ібадова з міста Севастополя — Л.П.Портної, голови відділу статистики, моніторингу й прогнозування Севастопольського міського центру зайнятості — А.А.Седової та інших.

 

А.Коваленко, заступник директора СФ МАУП,
кандидат мистецтвознавства, професор

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com