Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Вітамін Е потрібен людям похилого віку

Вітамін Е у поєднанні з протизапальними препаратами може уповільнювати погіршення розумових і фізичних здібностей у людей з хворобою Альцгеймера.

Фахівці з Массачусетської лікарні загального типу, Медичного центру Бедфорда і Гарвардської медичної школи провели дослідження на 540 пацієнтах. Всі випробовувані приймали стандартні медикаменти для лікування хвороби Альцгеймера. 280 з них додатково одержували вітамін Е, 49 пацієнтів — протизапальні препарати, 177 — і вітамін Е, і ліки від запалення, а 106 випробовуваних не приймали ніяких додаткових засобів, окрім препаратів від хвороби Альцгеймера.

Необхідна людині денна доза вітаміну Е складає від 200 до 2 000 міжнародних одиниць (МО). Більшість пацієнтів, що брали участь в експерименті, одержували високі дози вітаміну — від 800 до 1 000 МО двічі в день. Кожні півроку всі випробовувані проходили тести і демонстрували уміння виконувати повсякденні необхідні дії, такі як одягання і особиста гігієна.

Через три роки після початку дослідження учені виявили, що у групи, що приймала вітамін Е, злегка сповільнилося погіршення здібностей. Причому з часом благотворний ефект вітаміну збільшувався.

 

medvisnik.com.ua

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com