Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Оздоровлять до 50% школярів

Міністр у справах сім«ї, молоді та спорту Юрій Павленко розраховує, що оздоровча кампанія в Україні в 2009 році зможе охопити 3 млн., або до 50% від загальної кіль­кості дітей шкільного віку.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Ю.Павленко повідомив на прес-конференції в Кабінеті міністрів: «Коли ми говоримо про 50% дітей, ми маємо на увазі, що оздоровлення й відпочинок цих дітей буде організовано за всі можливі кошти: за державні кошти по відношенню до пільгових категорій дітей, за кошти місцевих бюджетів, профспілок і відповідних фондів, зокрема, фонду соціального страхування, й за рахунок коштів батьків», — сказав Ю.Павленко .

За словами міністра, повністю охопити всіх дітей оздоровчою кампанією неможливо через недостатню кількість оздоровчих центрів: «Загальна кількість установ дитячого відпочинку й оздоровлення, які, за нашими прогнозами, працюватимуть влітку 2009 року, становитиме близько 18 тисяч, із них 15 тисяч — це установи денного перебування, тобто установи відпочинку, які будуть створені на основі загальноосвітніх шкіл. Тільки 2,5 тисячі установ в Україні можуть надавати послуги цілодобово, в яких можна організовувати зміни й проводити оздоровлення дітей», — пояснив він. Але лише 1 млн. дітей зможуть відпочити в оздоровчих центрах цілодобового режиму перебування.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com