Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

СБУ порушила кримінальну справу за фактом геноциду

Служба безпеки України порушила кримінальну справу за фактом вчинення геноциду в Україні у 1932-1933 роках, внаслідок чого загинули мільйони громадян.

Про це повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко сьогодні під час зустрічі із представниками Світового конгресу українців, проінформували в прес-центрі Служби безпеки. «Україна зібрала достатньо свідчень для порушення кримінальної справи про штучно створений більшовицьким режимом голод, який призвів до масового знищення цивільного населення», — зазначив голова СБУ.

Він звернувся через Світовий конгрес українців до провідних закордонних юристів та адвокатів із проханням сприяти з’ясуванню всіх обставин, пов’язаних з підготовкою та вчиненням злочину геноциду у 1932-1933 роках.

Виконавчий секретар СКУ Стефан Романів зазначив, що українські громади в світі сприймають такі кроки як значний прогрес на шляху до встановлення історичної справедливості. Учасники зустрічі домовилися про співпрацю у поширенні в інших країнах правдивої інформації про Голодомор-геноцид в Україні 1932-33 років шляхом проведення виставок, історичних громадських слухань, видання документальних збірників і книг.

Наливайченко також подякував Світовому конгресу українців і всім українським організаціям за кордоном за допомогу у зборі матеріалів про злочини радянського режиму. Як повідомлялося, Президент України Віктор Ющенко висловлює подяку Службі безпеки України за роботу із розсекречення матеріалів про жертви політичних репресій.

 

За матерiалами: УНІАН

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com