Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Академія у твоєму місті

Чи може бути Академія у твоєму місті? Це питання, мабуть, цікавить багатьох жителів українських обласних центрів. А лучани на нього уже відповіли ствердно. Академія там відбулася.

14 — 15 травня 2009 року Волинський інститут МАУП ім. В’ячеслава Липинського відсвяткував своє перше молоде десятиліття. Що зроблено за десять років? Незмінний керівник закладу Оксана Самойленко, в першу чергу пишається своїми студентами (їх сьогодні тут 1300): адже саме вони — переможці численних всеукраїнських творчих та інтелектуальних змагань, саме їм належить першість в організації самоврядування в області, саме з ними раді укладати трудові угоди провідні підприємства міста.

Звичайно, є чимало й інших досягнень. Це і кваліфікований професорсько-викладацький колектив, і діючий Центр кар’єри та працевлаштування молоді, і високий академічний рівень науково-організаційної роботи , і, врешті-решт, гарні партнерські стосунки з колегами — освітянами з інших вищих шкіл області та з представниками місцевої влади… А ще — наполеглива праця усього молодого колективу, — креативного і наполегливого.

Але саме вихованці волинської МАУП були найголовнішими учасниками ювілейних торжеств, які, за традицією, розпочалися у храмі читанням «Книги молебних співів». Гості свята у ці дні були учасниками дванадцятих читань, присвячених В’ячеславу Липинському та проведеної у рамках читань Міжнародної науково — практичної конференції, де розглядалися питання історичної спадщини та сучасних реалій; вони мали можливість побачити, як реалізовується проект «День кар’єри менеджера» та на власні очі пересвідчитися у дієвості волинського студентського самоврядування. Урочиста ж академія — величальна на честь закладу — ювіляра, не залишила байдужими глядачів: студенти з радістю впізнавали себе у фільмі про свою альма-матер і щиро аплодували педагогам, які отримали високі відзнаки; по — справжньому теплі і щирі вітання лунали з уст випускників, високих гостей,- релігійних діячів, керівників міста та області, закордонних колег. А коли на сцену виходили артисти — найкращі у місті колективи та виконавці, — зал то завмирав від захоплення, то вибухав гучними оплесками.

І ще трохи овацій на честь тих, хто своєю щоденною важкою працею створив цей чудовий заклад — Волинський інститут МАУП:

 

Віват, Академіє!

Квітне травневий розмай,

У древньому Лучеську

юність співає крилата,

І щедро вітає волинський

заквітчаний край

Гостей, що сьогодні

зіб­рались до неї на свято!

 

Віват, Академіє, —

Світла, палка, осяйна!

Умієш ти гордо піднести

наш стяг і тримати!

Ти юна, як ранок,

Як перша студентська

весна,

Але називають вже тебе

«Моя альма-матер!»

 

«Віват, Академіє!» —

Це голоси молодих

Тобі заспівали сьогодні

осанни величні,

До сонця, до світла,

до знань їх і далі веди,

До рідного слова,

до вічного подвигу

клич їх!

 

«Віват, Академіє! —

піснею в небо зліта….

 Хай творчі багаття

у стінах твоїх

не згасають,

Хай Бог береже тебе,

й многі дарує літа —

Во ім’я прийдешніх й

на славу поліського краю!

 

Віват, Академіє!

Чисті джерела наук

Зібрала для нас по єдиній цілющій краплині,

Віват, Академіє!

Квітни і слався МАУП

У древньому Луцьку —

у серці моєї Волині!

 

 

Світлана Прокопенко
м. Луцьк

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com