Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

МАУП зібрав богатирське сузір’я

29 травня на Площі Знань у МАУП відбувся турнір «Боргатир року» за участі багатьох відомих спортсменів.

Урочисту частину відкрив виступ ансамблю танцю «Перлина», що привітав всіх учасників з початком змагань. В ході урочистого відкриття спортивного дійства виступили організатори і гості. Голова Наглядової ради МАУП Георгій Щокін у вітальному слові наголосив: «Академія завжди підтримує славетні традиції силових видів спорту, зокрема вільної боротьби та рукопашного бою. В стінах МАУП засяяли імена славетних спортсменів». Засновник МАУП побажав всім присутнім діяти так, щоб служити Богові і Батьківщині. Серед почесних гостей, що звернулися до присутніх — найсильніша людина планети Василь Вірастюк, олімпійський чемпіон, член Комітету з питань  сім’ї, молодіжної політики та спорту Ельбрус Тадеєв, а також Генеральний секретар Національного олімпійського комітету України Володимир Геращенко, який  вручив Георгію Щокіну та президенту Федерації силових видів спорту Володимиру Кібі подяки Національного олімпійського комітету України за розбудову олімпійського руху в Україні.

 Богатирські багатоборства — яскравий видовищний вид спорту. У ньому беруть участь справжні чоловіки, мужні і сильні. Сьогодні серед учасників змагань — дворазовий чемпіон світу, переможець кубку світу, дворазовий чемпіон Європи, заслужений майстер спорту, кавалер Ордену за заслуги III ступеня Кирило Чупринін: «Спорт — це життя. — говорить атлет — Моє завдання сьогодні — виступити достойно, сформувати команду і разом з нею повернути почесне звання, яке ми втратили у минулому році. Достойно виступити для публіки, для МАУП, який нас приймає, для всієї України».

Як відомо, Академія не лише надає якісну освіту, але займається вихованням молоді, зокрема і фізичним вихованням. Футбол, баскетбол, різноманітні одноборства, аеробіка, теніс та інші види спорту — все це сфери діяльності студентів Академії, де вони мають можливість проявити свої здібності. Студенти мають можливість займатися спортом на заняттях із фізичного виховання, а також у спортивних секціях. Розвиткові та популяризації фізкультури і спорту, пропаганді здорового способу життя тут приділяють пильну увагу.

Тож не дивно, що Академія охоче приймає на своїх теренах відомий турнір «Богатир року», де змагаються найсильніші атлети України розпочнуть змагання за титул «Богатиря року — 2009». Високі спортивні досягнення студентів закладу не в останню чергу результат підтримки навчального закладу та наполегливої роботи із молодими талантами.

Так, студенти МАУП є переможцями чемпіонатів різних рівнів із вільної боротьби, рукопашного бою, футболу, баскетболу. Серед студентської молоді Академії ті, хто нині є без перебільшення гордістю України — чемпіони світу, олімпійські чемпіони та призери олімпійських ігор. Нинішні студенти, або ж уже випускники МАУП, зокрема, Ельбрус Тедєєв, Ірина Мерлені, Василь Федоришин, Наталя Скакун. Крім того, найсильніша людина планети — Василь Вірастюк, багаторазовий «Богатир року» нещодавно також став студентом МАУП. Сьогодні жоден неспортивний вуз в Україні не може похвалитися такою кількістю чемпіонів, які вчаться у Міжрегіональній Академії управління персоналом. Всі ці видатні спортсмени завітали на турнір «Богатир року» до МАУП.

Василь Федоришин, срібний призер Олімпійських ігор у Пекіні: «Навчаючись в Академії, я відкрив у собі інші здібності, крім спортивних, і сподіваюся, що згодом економіка і фінанси, які я вивчаю тут, стануть сферою моєї діяльності. Академія дуже підтримує спортсменів, і це додатковий стимул для того, аби навчатися далі».

Ірина Мерлені, чемпіонка Олімпійських ігор в Афінах, бронзова призерка олімпійських ігор в Пекіні: «Дуже не просто поєднувати спорт, навчання і родину, але вільна боротьба навчила мене бути витривалою. Якщо чогось прагнеш, то завжди цього досягнеш, треба лише багато працювати. В Академії я намагаюсь використати кожну можливість, аби отримання знання, особливо з іноземної мови. Я прагну здобути професію дипломата і досягнути успіхів у цій сфері».

Василь Вірастюк, багаторазовий «Богатир року»: «Спорт я обрав ще в дитинстві. Це особливість мого характеру — рухатися вперед і не зупинятися на досягнутому. Ми, спортсмени думаємо про майбутнє покоління, популяризуємо здоровий спосіб життя. Треба на власному прикладі показувати молоді, що дає спорт».

Справжнє свято спорту зібрало численних глядачів на трибунах на Площі знань, які вітали атлетів гучними оплесками. Спортсмени піднімали важкі кулі, перетягували автомобілі та причепи та виконували інші дивовижні вправи. А переможцем цьогорічних змагань став багаторазовий призер міжнародних та всеукраїнських турнірів Костянтин Ільїн. Представники силових видів спорту показали надзвичайні люд­ські можливості — силу і витривалість, загартованість і бойовий дух.

Ось у якому порядку розташувалися учасники чемпіонату:

1 місце — Костянтин Ільїн (м. Чернівці)

2 місце — Олександр Лашин (м. Маріуполь)

3 місце — Сергій Конюшок (м. Київ)

4 — Віктор Юрченко (м. Черкаси)

5 — Володимир Муравльов (м. Маріуполь)

6 — Кирило Чупринін (м. Вишневе)

7 — Марк Фелікс (Великобританія, Манчестер)

8 — Сергій Романчук (м. Макіївка)

9 — Віталій Герасимов (м. Харків)

10 — Борис Курбатський (м. Макіївка)

11 — Олександр Пеканов (м. Чернігів).

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com