Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Розстріл у мечеті

Озброєні люди в понеділок увірвалися в мечеть на півдні Таїланду і розстріляли десятьох людей, ще 13 отримали поранення, повідомляє РИА «Новости» з посиланням на агенство France Presse.

Інцидент стався в південній провінції Наратхіват. За отриманою інформацією, група з п’яти людей увірвалася в будівлю мечеті з чорного ходу. В цей час у мечеті було приблизно 50 людей.

«Вони відкрили безладний вогонь», — заявив представник поліції, додавши, що «загинули десятеро людей, зокрема імам». За даними поліції, всі поранені перебувають у тяжкому стані.

Поліція підозрює в скоєнні нападу бойовиків-сепаратистів.

Вчителі часто стають жертвами нападу ісламських сепаратистів, які звинувачують їх у поширенні буддизму на півдні країни, де проживає велика мусульманська громада.

У південних провінціях Таїланду — Наратхіват, Яла і Паттані — діють щонайменше чотири терористичні організації, котрі добиваються створення незалежної ісламської держави. За оцінкою влади, чисельність бойовиків досягає тисячі людей, їх підтримують близько 10 тисяч переконаних радикалів.

Хвиля насильства на півдні королівства піднялася після нападу на військовий табір в ніч проти 4 січня 2004 року. Тоді загинули чотири солдати і було викрадено кількасот автоматів. З тих пір теракти в південних провінціях країни трапляються практично щодня. Їх жертвами, за даними ЗМІ, стали понад 3,5 тисяч людей.

У цих провінціях 19 липня 2005 року було оголошено надзвичайний стан, яке з тих пір постійно продовжується.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com