Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

НАТО поступово залишає Косово

До січня наступного року контингент НАТО у Косові буде скорочено на третину, — повідомляє сербський телерадіоканал РТС із посиланням на неназваного представника Альянсу.

Рішення про зменшення чисельності контингенту з 15 до 10 тисяч осіб було ухвалено сьогодні, 8 червня, — керівництво НАТО.

Телекомпанія пов’язує таке рішення з поліпшенням ситуації у краї.

Очікується, що офіційно про це рішення буде повідомлено на мініс­терському засіданні НАТО, яке відбудеться протягом цього тижня. 9 квітня поточного року Україна вперше відіслала до Косова 98 українських морських піхотинців.

Підрозділи Збройних Сил України виконують миротворчі завдання у складі багатонаціональних сил KFOR у Косово з 1 вересня 1999 року. Із 25 липня 2000 року завдання у складі багатонаціональної бригади East сил KFOR виконує національний контингент спільного українсько-польського миротворчого батальйону УкрПолбат.

Як повідомлялося, Міністерство внутрішніх справ розформувало свій спеціальний миротворчий підрозділ МВС у Косово, і в 2008 року з регіону було виведено основні сили контингенту, який складається із 180 осіб.

Як відомо, у лютому 2008 року Косово в односторонньому порядку повідомило про незалеж­ність від Белграда. Це рішення визнали легітимним багато країн світу, зокрема чотири зі шести колишніх югославських республік — Хорватія, Словенія, Македонія та Чорногорія. Категорично проти нового статусу Косова виступили Росія та Сербія.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com