Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ZAZ Chance експортно орієнтований автомобіль

Нещодавно було оголошено про початок продажів в Росії автомобілів марки ZAZ Chance. До цього автомобіль випускався на ринок під назвою Lanos. У Запоріжжі можна побачити, як завод, що спеціалізувався колись на випуску «вухатих» і «горбатих» народних машин, перетворився на виробника іномарок найвідоміших брендів.
В'їжджаєш на територію Запорізького автомобільного автозавода (ЗАЗ), здається, що потрапляєш з депресивного міста в іншу країну і епоху. Рівне асфальтове покриття на всій площі підприємства, великі світлі цехи з найсучаснішим обладнанням і нагадують інопланетян роботами. У кілька рядів вишикувалися блискучі автомобілі, що зійшли в конвеєра і очікують своєї черги на відвантаження дилерам і дистриб'юторам в різних містах і країнах.

Не дивно, що на завод у жителів та керівництва міста та Запорізької області особлива надія. Як повідомив  мер Запоріжжя, левову частку податкових надходжень до бюджету дає саме це підприємство.

Продукція сучасного ЗАЗу - це вже далеко не ті «Запорожці», що стали героями анекдотів. Втім, в СРСР «Запорожець» був популярний через свою відносну дешевизну (близько 3-3,5 тисячі рублів). Крім того, він відрізнявся хорошою прохідністю за рахунок великого дорожнього просвіту, гладкого, рівного днища і підвищеного навантаження на провідну вісь.

Однак після розпаду СРСР ринок збуту «Запорожців» в Росії був втрачений. На заводі налагодили випуск «Таврії». Це був соціальний автомобіль, який тримали на конвеєрі для забезпечення роботою багатотисячного колективу ЗАЗу і всієї інфраструктури підприємства. У 2007 році виробництво «Таврії» було припинено. Так на ЗАЗі завершилася епоха власних моделей, і Українські автозаводи повністю перейшов на випуск іномарок: Chery, ZAZ-Sens (те ж, що і Daewoo Lanos, тільки на вітчизняних запчастинах), Opel, Chevrolet. Розпочато співпрацю з КІА MOTORS.
Вихід підприємства на міжнародний рівень відбувався не лише шляхом прийняття різних стратегічних та маркетингових рішень, залучення інвесторів та кооперації з іноземними партнерами. Іноді він супроводжувався дуже нестандартними прийомами.

- Довгий час нам отруював життя цегельний завод, який знаходився по сусідству, - розповів Василь Кривонос, заступник Голови Правління ЗАТ «ЗАЗ» з виробництва. Пил, що розповсюджувалася з заводу, надходила до нас. Допустити його в цехи означало б великі проблеми, особливо там, де проводиться забарвлення автомобілів, до якої пред'являються найвищі санітарні та технологічні вимоги. Вентиляційні фільтри швидко забивалися, і ми витрачали багато грошей і часу на їх заміну. Тоді ми купили цей завод і розвалили його.

Тим часом у Росії і України відбулося багато подій, які відбилися на економіці, політиці наших двох країн і долях її жителів.

За словами голови правління ЗАТ «ЗАЗ» Миколи Євдокименка, на Україні продажі автомобілів впали. На ЗАЗі не чекають допомоги від держави і розуміють, що розраховувати треба тільки на себе. Не буде компенсації кредитних ставок і пільгових позик на покупку машин, як у Росії. Тому з великою надією українське підприємство зараз дивиться на російський авторинок. Природним наслідком і спробою вийти із ситуації з найменшими втратами став недавно укладений між Запорізький автозавод і російською компанією контракт про ексклюзивні продажах в Росії автомобіль Chance, ще недавно представлених під брендом Lanos.

Термін дії контракту між ЗАЗ і GM-DAT СНД, згідно з яким Українські автозаводи міг поставляти в Росію модель Lanos під маркою Chevrolet, закінчився 1 липня 2009 року. Тим не менш, ЗАЗ має право ще протягом 5 років продавати цей автомобіль в Росії, але не може використовувати назви Chevrolet і Lanos.

Chance - як і раніше збирається з якісних імпортних комплектуючих доступний за ціною і добре зарекомендував себе, - зазначив директор компанії. Донедавна вартість цього автомобіля знаходилася в середньому ціновому сегменті і була порівнянна з цінами на деякі російські автомобілі. Тепер автомобіль став доступнішим і привабливішим за ціною .

За запевненням автодилера, російські покупці отримають той же самий автомобіль, що й раніше, але за нижчою ціною: тепер не доведеться переплачувати за бренд. Ціни на Lanos в Росії понижені на 10%. Модель опинилася на 2-му місці за популярністю після Ford Focus.

До кінця нинішнього року компанія планує продати 20 000 автомобілів, а до кінця 2011 року - 150 000. На ринку автомобіль буде представлений трьома моделями в різних модифікаціях з об'ємом двигуна 1,3 і 1,5 літра, у двох класичних варіантах кузова - седан і хетчбек. У найближчий рік запланований face lifting автомобільного ряду.


Какая бы качественная машина не была со временем ее механические части приходят внегодность. Каждый автовладелец задается вопросом гда заказывать запчасти ланос, ведь только замена качественной деталью гарантирует прополжительную и безотказную работу автомобиля.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com