Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Корейські шини знижують витрату палива автомобіля

Південнокорейська компанія Hankook Tire представила покришку Еnfren з малим опором коченню, яка знижує витрату палива на 5%.

Шина Еnfren була визнана рекордсменом в рамках заходу Fuel Economy Challenge, що не так давно проходив в Австралії. Два хетчбеки Hyundai i30, повністю ідентичні, за винятком шин, пройшли шлях в 382 км. по містах і автомагістралях. За підсумками пробігу автомобіль із звичайними шинами витрачав 5,8 л на 100 км., тоді як його суперник в інноваційному взутті від Hankook Tire витрачав лише 5,5 л, ставши на 5,1% економічнішим.

«Унаслідок опору коченню спалюється 20% всього споживаного автомобілями палива. Просунуті технології, що знижують це опір, пропонують істотну екологічну вигоду, а також дозволяють бережливіше витрачати відомі запаси нафти, - говорить координатор Fuel Economy Challenge Джон Кедоган. - Існує украй мало способів модернізувати машини, які вже експлуатуються, для підвищення їх економічності, проте цей тест показує, що нові шини не тільки економлять паливо, але і скорочують число шкідливих викидів без апгрейда самої машини».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com