Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Індикатор наукової творчості

Знакова подія сталася у науковому житті Приазов’я – нещодавно побачила світ «Збірка наукових праць Маріупольського інституту МАУП», яка складається з результатів теоретичних досліджень науково-педагогічних працівників та студентів інституту в галузі психології, правознавства, історії, економіки, екології.

Збірка викликала неабияку зацікавленість у колі вчених, наукових працівників, аспірантів та студентів Маріуполя. І це не випадково, оскільки автори висвітлюють найактуальніші та найболючіші теми соціального, політичного, психологічного життя як Приазовського регіону, так і країни загалом. Питання про суїцидні аспекти суспільної поведінки піднімає в своїй статті доцент Тришньовський А.М; проблемами, перспективами та історико – правовими аспектами розвитку органів самоврядування в Україні переймається кандидат історичних наук Футулуйчук В.М. Продовжує свої багаторічні дослідження та висвітлення найяскравішого явища вітчизняної історії – козаччини – доцент Головешко Л.М. А відомі на Донеччині вчені В.Н. Гусаров, В.М. Богуславський та В.П. Зубков досліджують тенденції подальшого розвитку правової системи України. Загальновідомо, що понад 82% промислових підприємств Приазов’я є екологічно небезпечними, а саме місто Маріуполь (на жаль!) славиться ще тим, що, за експертною оцінкою ООН, на IV місці за показниками забруднення навколишнього середовища серед країн СНД. Тому дослідження кандидата біологічних наук О.М. Партали абіотичних факторів екології та їх впливу на здоров’я населення у промислових районах - це не тільки констатація жахливих показників на онкозахворюванність, дитячу та материнську смертність, викидів у повітря та воду канцерогенних речовин. Це – відкритий лист до представників влади та наукової еліти з воланням про допомогу.

Сподіваємось, що другий випуск «Наукових праць вчених Маріупольського інституту МАУП» та поставлені у статтях його авторів гострі та злободенні питання не залишаться осторонь поля зору всіх тих, хто в змозі дати на них гідну відповідь.

 

Віталій Каріда,
Доктор філософії, професор МКА, Маріупольський інститут МАУП

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com