Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Бензин дорожчає

Встановлений новий ціновий коридор для бензину. Вперше цього року його верхній показник перевищив 7 гривень за літр, пише газета Справа.

Експертно-аналітична група з питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів при Мінпаленерго визначила розрахункову вартість, що рекомендувалася, для автомобільного палива на першу декаду липня. Нижня межа цін бензину А-95 в цей період складе 6,89 гривень за літр, верхній, - 7,10. При тому що в кінці червня ці показники були на 11-12 копійок менше.

За станом на вчорашній вечір нафтотрейдери дотримувалися розробленого експертами коридору. На столичних заправках Лукойлу паливо коштувало 7,05 гривень за літр, на заправках КЛО, ОККО і WOG - 6,98.

Дані про розрахункові ціни на автомобільне паливо виданню повідомили учасники ринку. Експертно-аналітична група (ЕАГ) по питаннях функціонування ринку нафти і нафтопродуктів при Мінпаленерго з недавнього часу їх не обнародує.

Як повідомив генеральний директор держпідприємства Укрнафтохімпереробка (займається аналізом цін) Володимир Ємелін, це пов’язано із спекуляціями навколо цінових коридорів, які виникли з подорожчанням бензину в травні.

Міністр палива і енергетики Юрій Проданий переконаний, що зростання цін на бензин пов’язане з тенденціями на ринку нафти.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com