Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Киян закликають не платити

Міністр із питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко закликав киян не платити за підвищеними з липня тарифами на утримання житла.

«Беру на себе сміли­вість закликати киян не платити за утримання житла за новими тарифами, а платити виключно за старими тарифами», — зазначив міністр в ефірі Першого Національного. Він додав, що київська влада при встановленні нових тарифів порушила порядок, що передбачає обов’язкове проведення громадського обговорення підвищення тарифів.

Крім того, Кучеренко засумнівався в доцільності присутності у тарифах частки на прибирання під’їздів та облаштування прибудинкової території у розмірі 45% від загальної вартості тарифів.

Водночас, міністр додав, що вважає легітимними тарифи на водопостачання та електроенергію і вважає, що киянам краще платити за ними, особливо якщо їм погрожують відключенням.

При цьому міністр вважає, що у Київенерго є резерви для того, щоб уповільнити темпи підвищення тарифів.

Як повідомлялося, уряд на засіданні в п’ятницю одноголосно прийняв рішення про призупинення підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в Києві.

Мер Києва Леонід Черновецький назвав незаконним і популістським припинення Кабінетом міністрів підвищення Київською міською державною адміністрацією тарифів на житлово-комунальні послуги з 1 червня.

 

Українські новини

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com