Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Телебачення псує дітей

Перегляд телевізора шкодить здоров’ю дітей значно більше, ніж передбачалося, стверджують учені з Університету штату Мічіган (США).

Фахівці задіяли в дослідженні 111 дітей у віці від 3 до 8 років. Виявилось, що довше дитина дивиться ТБ, то вище у нього стає кров’яний тиск. У дітей, які щодня сидять перед телеекраном від 90 до 330 хвилин, тиск як систоли, так і діастоли на 5-7 одиниць вищий, ніж у тих, хто проводить за переглядом телепередач менше ніж півгодини на день, пояснили дослідники.

Також експерти повідомили, що подібний негативний вплив телевізор робить як на дітей із зайвою вагою, так і на малюків нормальної комплекції. Інші види малорухливого відпочинку (читання і ігри на комп’ютері) такого ефекту не мають.

Учені пояснюють це тим, що рідко яка дитина сідає перед телевізором, не захопивши що-небудь перекусити. Захопившись передачею, маленький телеглядач непомітно для себе поглинає куди більше чіпсів, гамбургерів або хот-догів, ніж за столом. А оскільки ця «сміт­тєва» їжа містить багато солі, кров’яний тиск і підвищується.

Результати дослідження свідчать про те, що телевізор є найгіршим з усіх можливих видів сидячого проведення часу. Відеоігри і інтернет приносять менше шкоди, оскільки під час цих занять дитина робить хоч якісь рухи, наприклад, совається на стільці від нетерпіння або міняє положення тіла.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com