Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

АВАРІЙНИЙ ДНИПРОГЕС

Якщо у самої дамби знаменитого Дніпрогесу проблеми мінімальні, то у «надбудови» над нею — автодорожнього проїзду — вони є.

Всюди пішли тріщини і досить небезпечні. Двадцять років тому проїзд був розширено і навантаження на дамбу зросло. За останні роки через інтенсивний рух на «биках» стали з’являтися навіть вертикальні тріщини, що сягають до 9 мм завширшки і більше 15 метрів завдовжки. З 41 опори потрібно ремонтувати 17. Дослідження, проведені інститутами «Укргідропроект», «УКРНІІ Проектстальконструкція», «Укргеологія», підтверджують можливість розвитку руйнівних процесів в місцях кріплення опор аж до втрати несучої здатності. Але з виділених Кабміном у вересні минулого року 3,1 млн. гривень на ремонтні роботи до Запоріжжя дійшло лише 2 мільйони. Залишилося зміцнити дві опори, для чого потрібні ще 1,1 млн. гривень. Проблема стійкості досі не вирішена. Як і раніше, закрита для проїзду остання смуга, не відмінено реверсивний рух, що також не сприяє безпеці.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com