Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Перший український драгстер

Вперше, за всю автомобільну історію в Україні побудували справжній драгстер! Це не тюнінгований серійний автомобіль, не саморобний автомобільчик схиблених на економії людей, а спра­вжній монстр доріг! Унікальна розробка була реалізована в Харкові.

Кожна деталь зазнала значних переробок, змін і омологацій (полегшення деталей). У основу цього драгстера ліг автомобіль ВАЗ 2113. Але зміні піддали буквально кожен шуруп!

Інновацією стало розміщення викидної системи. Її оригінально провели через салон. Причому викид прямоточний, без глушника! Серед безлічі інших змін — встановлення посилених гальмівних дисків, каркасу безпеки, омологірованих вікнопластикових деталей кузова і такого ж сидіння для водія. Двигун робочим об’є­мом 1775 куб. см також зазнав серйозних доопрацювань. Встановлені нестандартні розподільні вали і збільшені впускні і випускні клапани.

Драгстер був побудований відповідно до всіх встановлених вимог при створенні спеціальних автомобілів для змагань по Драг Рейсингу і є дійсно єдиним подібним автомобілем в Україні!

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com