Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Дефіцит масла

У січні-серпні 2009 року до України було імпортовано більше 5 тис. тонн вершкового масла. Цей показник у 10 разів перевищує торішні обсяги зовнішніх закупівель. Різке зростання постачань викликане браком сировини в Україні, повідомляє газета Дело.

Ще кілька років тому в Україні була протилежна ситуація. Наша країна була великим експортером вершкового масла. Наприклад, у 2006 році виробники відвантажили на експорт 10,9 тис. тонн і ввезли лише 30 тонн вершкового масла. 

Зараз паралельно зі збільшенням імпорту на ринку спостерігається зростання цін. Якщо в липні цього року ціна тонни масла на оптовому ринку була 22-24 тис. грн, то наразі вона вже досягла 30 тис. грн. за тонну. На думку експертів, до кінця року ситуація може стати ще критичнішою. Через дефіцит ціна може зрости до 40 тис. грн. за тонну.

На чергове підвищення цін на ринку вершкового масла оператори чекають у кінці осені, коли виробництво молока традиційно йде на спад.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com