Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Вибори і гроші

Центральна виборча комісія ухвалила рішення скоротити бюджет виборів президента на півмільярда (з 1,74 до 1,27 млрд грн). Про це повідомила заступник голови Центрвиборчкому Жанна Усенко-Чорна.

Рішення скоротити витрати викликано схваленням нового закону про вибори президента, який скоротив термін виборчої кампанії до трьох місяців. Як пояснила представник Центрвиборчкому, скорочення виборчих перегонів на один місяць істотно заощадить кошти, оскільки близько 80% витрат на вибори припадають на виплату заробітної плати співробітникам виборчих комісій.

Варто зазначити, що до проведення засідання ЦВК щодо бюджету (16 вересня) Центрвиборчком планував скоротити витрати до 1,17 млрд. грн. Проте після обговорення цифру збільшили до 1,27 млрд грн. У липні повідомлялося про необхідні 1,744 млрд грн для ЦВК на проведення президентських виборів.

У бюджеті на 2009 рік на президентські вибори передбачено лише 712 млн грн. У ЦВК із цього приводу не переживають і впевнені, що у фінансуванні зацікавлені всі політичні сили, тому парламент разом з Кабінетом Міністрів схвалять рішення щодо надання додаткових коштів.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com