Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Всі депутати в гості до нас

Сучасний динамічний світ вимагає постійно вчитися і розвиватися. Такі можливості пропонує своїм студентам Міжрегіональна Академія управління персоналом. Для реалізації навчально-виховних завдань в Міжрегіональній Академії управління персоналом діють різні методи та форми навчання. Однією з таких форм є традиція запрошувати відомих людей, досвідчених фахівців-професіоналів у певній галузі знань, які можуть поділитися своїми знаннями зі студентами, розкрити секрети досягнення найвищих вершин життєвого успіху.

В рамках студентського Дискусійного клубу вже традиційно проходять зустрічі з економістами, політиками, спортсменами, правниками, які охоче відповідають на запитання цікавих студентів та дискутують щодо актуальних тем. Першим гостем в новому навчальному році в Академії став народний депутат України, колишній Голова федерації профспілок України Олександр Стоян.

Олександр Миколайович — доктор історичних наук, професор, Голова підкомітету ВР з питань соціального захисту та соціальних гарантій, рівня життя і повернення заощаджень населенню.

«Я більше 15 років працював викладачем у Донецькому університеті, тому зустріч зі студентами — це згадка про викладацьку роботу», — такими словами розпочав свій виступ народний депутат. Зустріч була присвячена темі: «Місце і роль профспілок у суспільно-політичному житті України», тому Олександр Миколайович під час своєї розповіді порушував питання, які стосуються зародження, функціонування та поширення профспілок в Україні.

Колишній голова федерації профспілок розповів, що за часів Радянського союзу профспілки були залежними організаціями, а коли Україна стала незалежною державою і визначила свою політику, профспілки перейшли на позицію соціального захисту. «Профспілка — це громадська, а не політична організація, основне призначення якої — позиція соціального захисту», — наголосив Олександр Стоян.

Небайдужі до сьогочасного становища в Україні студенти активно вступали в розмову, ставили запитання економічного, політичного та соціального характеру. Адже соціальна сфера в Україні сьогодні найбільш слабка, громадяни, у тому числі — студенти не відчувають себе захищеними у соціальному плані. Тож з формату бесіди зустріч переросла у жваву дискусію, зокрема щодо проблем невиплат заробітної плати, поширення безробіття та участі профспілок у розв’язанні цих нагальних проблем

Наприкінці зустрічі народний депутат заспокоїв усіх присутніх: «Позачергових виборів не буде, парламент запрацює. Після президентських виборів ситуація в країні дещо зміниться».

На згадку про зустріч зі студентами МАУП ректор Академії Валерій Захожай подарував книги видавництва МАУП та подякував за цікаву та плідну зустріч.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com