Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Skoda Superb стає комбі

Флагман чеської Шкоди вже зовсім скоро можна буде придбати в кузові універсал. Габарити по осях «Х» і «Y» в універсала такі самі, як і в седано-хетчбека. А ось висота збільшена, причому вельми пристойно — з 1462 до 1510 мм.

І це не лише завдяки рейлингам, що входять в базове оснащення (їх можна вибрати з двома видами покриттів — світлим або темним), вище став сам дах. Завдяки цьому над передніми пасажирами місця стало більше на 13 мм, а над задніми — на цілих 30.

Об’єм багажного відділення по підвіконну лінію Combi складає 633 л, а якщо скласти крісла, він збільшиться до неймовірних 1865 літрів! В Audi A6 Avant ці показники куди скромніше — 565 і 1660 літрів відповідно.

Combi — перша шкодівська модель, яка може оснащуватися системою бесключевого доступу KESSY. Запуск і зупинка двигуна з такою системою здійснюється кнопкою, розташованою на рульовій колонці. Як додаткове устаткування є можливість замовити електромеханічний привід п’ятих дверей, він доступний з шторкою багажного відділення, що автоматично забирається. Коли двері відчиняються, кришка автоматично відсовується в середнє положення, відкриваючи тим самим зручніший доступ до багажного відділення.

А ще для більшої зручності і надійності розміщення багажу розробники пропонують величезну кількість всяких кріпильних прибамбасів: сітки, гачки, ремені, металевий органайзер, здатний «розбити» простір багажника в різних пропорціях. Є навіть спеціальний тримач для велосипедів, якого можна прикріпити до днища багажного відділення, прибравши верхню частину фальшпола.

Асортимент силових агрегатів для Combi, абсолютно той самий, що має і седан: це наддувні чотирициліндрові агрегати 1.4 і 1.8 TFSI, шестициліндровий атмосферний 3.6 FSI плюс пара дволітрових турбодизелів TDI різного форсування. Коробки — роботизована DSG і механічна. Перша недоступна з 1,4-літровим мотором, друга — з 3,6-літровим. Повний привід з муфтою Haldex четвертого покоління, що підключає за необхідності задні колеса, може працювати зі всіма моторами, окрім слабенького 1.4.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com