Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Мусульманське таксі

У столиці Татарстану з’явилося перше таксі для мусульман. Замість музики в салоні автомобіля звучить Коран в музичному супроводі, а вхід в машину з собаками суворо заборонений. Бо не бажана Аллаху ця тварина! Не пустять в салон і зі свинею. А ось пасажирові з кішкою у таксі будуть тільки раді — ця тварина не «брудна». До речі, самі пасажири можуть бути якої завгодно віри і національності. Розвозити казанців за законами шаріату зголосилося 25 водіїв. До послуг пасажирів машини від «шестірок» до «BMW». Але влаштуватися на роботу можуть тільки таксисти-мусульмани.

— Кожен з наших водіїв сповідує іслам, — розповів керівник служби мусульманського таксі Олексій Коняєв. — Ніхто із службовців мусульманського таксі не палить, не матюкається, не вживає наркотики. Всі живуть за принципом «Тверезість — норма життя».

Мусульманське таксі зовні нічим не відрізняється від звичайного, тільки водії — в тюбетейках. — Нас турбує не прибуток, а бажання догодити своїм клієнтам, — говорить керівництво таксі. — Наші водії завжди ввічливі і пунктуальні.

І ще одна особливість мусульманського таксі — десять відсотків від виручки таксисти віддають в мечеть як обов’язкову для всіх мусульман милостиню на користь бідних («закят»).

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com